ubisoft

Ubisoft će objaviti pet novih AAA igara u periodu 2020-2021, gde će tri prve biti objavljene krajem ove godine, a druge dve tokom rane 2021. Ipak, ni jedna od ovih pet igara nije Beyond Good and Evil 2.

“Uspjeli smo da evoluiramo našu organizacionu strukturu u posljednjih par meseci sa ciljem da ojačamo naš fokus na naslove sa velikim potencijalom, i veoma smo uzbuđeni idejom da ćemo objaviti čak pet AAA igara u 2020-2021″ rekao je Ubisoft CEO Yves Guillemot tokom Q3 FY2020 investor call-a.

Tokom Q&A, Guillemot je potvrdio da ni jedna od tih najavljenih AAA igara za kasnu 2020. odnosno ranu 2021. godinu nažalost nije Beyond Good and Evil 2.

Ubisoft je ranije najavio, a kasnije odložio sve AAA igre u trenutnom razvoju uključujući Watch Dogs Legion, Rainbow Six: Quarantine, Gods and Monsters, a priča se i da Ubisoft radi na novoj Assassin’s Creed igri navodno baziranoj na Vikinzima.

Tu imamo već četiri igre koje se uklapaju u Ubisoftov najavljeni AAA plan. Tu su i drugi projekti kao što su Skull and Bones koji je odložen do daljnjeg koji može biti vraćen da zaokruži ovaj plan od pet igara.

Što se tiče vremena kada će igrači moći da očekuju neke od ovih igara Guillemot je izjavio da će prve tri igre (za sada nije potvrđeno koje) biti objavljne u periodu od oktobra do decembra 2020, dok će druge dve (takođe nije poznato koje) biti puštene u prodaju između januara i marta 2021.

Izvor: adria.ign.com

Komentari