rdr2

Red Dead Redemption 2 je ostvario odličan rezultat na samom startu, a na duži period bi mogao čak i da parira Grand Theft Auto V igri, koja je Rockstarova najisplativija igra do sada.

Igra je ostvarila zaradu od preko 725 miliona dolara širom svijeta, samo preko maloprodaje tokom prva tri dana, prema informacijama koje je objavio Rockstar Games. Developer ističe da ovaj rezultat Red Dead Redemption 2 čini najvećom objavom u industriji zabave tokom 2018. godine.

Prema informacijama, ovo je i druga najveća objava u industriji zabave po zaradi, nakon što je svojevremeno Grand Theft Auto V zaradio preko milijardu dolara tokom prva tri dana.

Sony Interactive Entertainment je objavio da je RDR 2 igra koja je najviše puta prednaručivana preko PlayStation Network platforme, a istovremeno je ostvarila najveću prodaju tokom prva tri dana na tržištu u PlayStation Network istoriji.

Očekuje se da će popularnost igre nastaviti da raste kako se budu približavali praznici i objava Red Dead Online, koji predstavlja multiplejer komponentu naslova.

Izvor: benchmark.rs

Komentari