samsung i xiaomi rastu na trzistu

Tvrtka Canalys donosi izvještaj o stanju na tržištu pametnih telefona u drugom kvartalu ove godine, s posebnim osvrtom na europsko tržište.

Ono prema Canalysu stagnira, uz iznimku firmi Samsung i Xiaomi koje bilježe rast isporuka pametnih telefona. Vodeći Samsung je tako tokom drugog kvartala isporučio 18,3 miliona pametnih telefona u odnosu na lanjskih 15,3 miliona isporučenih pametnih telefona (rast od 20%).

Za uspjeh i rast tržišnog udjela južnokorejske firme s prošlogodišnjih 33,9 na 40,6% posebno je zaslužna njihova obnovljena Galaxy A serija pametnih telefona (modeli Galaxy A10, Galaxy A20e, Galaxy A40 i Galaxy A50 kao model s najviše isporučenih primjeraka na europskom tržištu).

Iako se nalazi na četvrtom mjestu u Europi, Xiaomi također bilježi uspjeh što se tiče isporuka, isporučeno je 4,3 miliona pametnih telefona što je rast od 48% na godišnjoj razini te je ostvaren tržišni udio od 9,6%.

Na drugom i trećem mjestu na europskom tržištu pametnih telefona nalaze se firme Huawei i Apple koje su zabilježile pad isporuka na godišnjoj razini od 16 odnosno 17%. Huawei je ostvario tržišni udio od 18,8%, dok je Apple imao tržišni udio od 14,1%.

statistika rasta pametnih telefona

Izvor: bug.hr

Komentari