skola u londonu uvela igrice u nastavu

Igranje videoigara u školi postaje sve češća aktivnost – u prvom redu zato što djeca u školu danas nose pametne telefone i na njima igraju sve i svašta. Međutim, ne mislimo na takvo nešto pa ni igranje pod časovima informatike.

U razvijenom svijetu škole primjera radi koriste Minecraft: Education Edition, a čak je i strateški serijal Civilization dobio posebnu verziju igre za nastavu u školama.

No, jedna škola iz Engleske sada je otišla korak dalje pa je u svoj nastavni program uvela igranje videoigara – u množini.

Radi se o londonskoj školi Richard Cloudesley za djecu s posebnim potrebama koja svojim polaznicima dopušta da se igraju tokom nastave. Klasično predavanje pritom nije nestalo iz programa već je samo nadopunjeno igranjem.

Naravno, djeca u doticaj dolaze s probranom selekcijom igara koje su primjerene njihovom uzrastu, ali i poteškoćama. U nastavi koriste igre kao što su Peggle i Scribblenauts, a igraju ih uz pomoć hvaljenog Xbox Adaptive kontrolera koji je predstavljen prošle godine.

Djeca su oduševljena takvim pristupom nastavi, a njihovi nastavnici kažu kako se djeci nakon uvođenja ovog programa povećalo samopouzdanje, poboljšale su im se komunikacijske vještine te želja za surađivanjem s drugima.

Zbog svega toga u školi Richard Cloudesley se nadaju da će i druge škole za djecu s poteškoćama u razvoju prepoznati pozitivne rezultate ovog programa te da će jednoga dana ostali slijediti njihov primjer.

Izvor: hcl.hr

Komentari