samsung prsten za bezicno punjenje

Iako su baterije i njihova izdržljivost dosta napredovale posljednjih godina, za mnoge je punjenje telefona i dalje nešto što moraju da rade jednom ili dva puta dnevno. Sudeći po nedavno otkrivenom patentu koji je Samsung prijavio u Južnoj Koreji, punjenje telefona bi za mnoge moglo postati daleko lakše, jeftinije i dostupnije.

U pitanju je prsten koji nosite na ruci, akoji vam omogućuje bežično punjenje vešeg telefona. Međutim, sam prsten nema bateriju koju morate dopunjavati, već u sebi sadrži magnetni disk koji se pomjera pokretima vaših ruku i na taj način stvara elektricitet.

samsung prstenDrugim riječima, prsten u sebi sadrži mini generator, koji osim što stvara eltricitet pomoću kinetičke energije, navodno će moći pretvarati i vašu tjelesnu toplotu u elektricitet, a onda svu tu energiju skladištiti u mini bateriju.

Za punjenje telefona neće vam trebati nikakvi kablovi već će se telefon puniti bežičnim putem kad ga koristite ili držite u ruci.

Treba imati u vidu da kod ovakvo naprednih projekata često prođe dosta vremena od prijavljivanja patenta do gotovog proizvoda.

Komentari