Sony pokreće fond od $100 miliona za borbu protiv posljedica COVID-19

Sony Corporation je objavila da pokreću globalni fond od $100 miliona, da bi pomogli svima pogođenim od COVID-19 pandememije.

Ovaj fond najavljen je putem novinarskog saopštenja od kompanije Sony, u kome je predstavljen Sony Global Relief Fund za COVID-19. Vrijedi spomenuti da je Sony Interactive Entertainment, kompanija koja stoji iza PlayStation brenda, dio Sony Corporation konglomerata, od koga je ova vijest i potekla.

Korporacija je otkrila da će podržati borbu protiv COVID-19 na tri sljedeća načina: “asistirajući medicinare koji su uključeni u prve redove odbrane protiv virusa, dajući podršku djeci i edukatorima koji moraju da rade na daljinu kao i pružanjem podrške članovima kreativne zajednice u industriji zabave.”

$10 miliona iz ovog fonda će biti alocirano prije svega na organizacije kao što su Medecins Sans Frontieres, UNICEF i COVID-19 Solidarity Response Fund.

Sony takođe traži načine na koje može da iskoristi svoju tehnološku ekspertizu kao ispomoć u propuštenim prilikama za edukaciju širom planete, dok su škole zatvorene a učenici i nastavnici primorani da se izoluju.

U ovoj izjavi napominje se i da se radi na načinima da se podrži kreativna zajednica kada su u “pitanju autori muzike, slika, igara i animacije.” Sony Corporation CEO Kenichiro Yoshida je izjavio.

“Uradićemo sve što možemo kao globalna kompanija da podržimo individualce u prvim redovima borbe protiv COVID-19, djecu koja su naša budućnost, i one koji su pogođeni ovim u kreativnoj zajednici”

Sony fond prati mnoge druge kompanije u gaming industriji koje su se takođe uključile u borbu protiv pandemije i podršku medicinskim radnicima širom svijeta. Nintendo je nedavno donirao skoro 10.000 respirator maski medicinarima u Washingtonu, a CD Projekt Red je donirao skoro $1 milion da pomogne borbi protiv COVID-19 u Poljskoj.

Izvor: adria.ign.com

Komentari