Assassin’s Creed Valhalla na novim će se konzolama izvoditi u 30 sličica po sekundi

Xbox Series X i PlayStation 5 konzole na papiru će biti sposobne izvoditi igre u 120 sličica po sekundi, pri čemu najviše mogu dosegnuti 4K rezoluciju. Neke igre, poput DiRTa 5, podržavat će takvu raskoš performansi, no druge će ipak biti konzervativne, slično kao i na trenutnoj generaciji konzola.

U ovu drugu skupinu pripada Assassin’s Creed Valhalla, čiji su tvorci u razgovoru za Eurogamer Portugal izjavili kako će se ta igra na Xbox Series X konzoli izvoditi u “4K rezoluciji pri najmanje 30 sličica po sekundi”. Sad, upitno je što im znači to “najmanje”. Moguće je da će to biti jedan od modova za izvođenje igre, ali se čini da možemo slobodno prekrižiti izvođenje igre u 60 sličica po sekundi na 4K rezoluciji.

Doduše, ne treba zbog ovoga dizati veliku dramu. Igre Assassin’s Creed serijala uvijek su se izvodile u 30 fps-a na svim dosadašnjim konzolama, a na PC-u su uvijek tražile prilično sposoban hardver za 60 fps-a. Ipak, prilično je jasno da sljedeća generacija konzola neće donijeti med i mlijeko po pitanju izvedbe te da 12 teraflopsa ne znači automatski da će sve igre ići glatko, kako bi u idealnom scenariju trebale ići. Drugim riječima, konzole devete generacije također će biti uređaji kompromisa između snage i cijene.

Izvor: hcl.hr

Komentari