sony predstavio playstation vr igre

Sony je ove godine na E3 konferenciji odlučio da dobar dio svojih prezentacija posveti PlayStation VR headsetu koji je predstavio prije 8 mjeseci. Cilj je naravno što agresivnije promovisati ovaj proizvod, pa su nam tako predstavili pet razloga zbog kojih bi trebali da kupite njihov headset za virtuelnu realnost.

Tačnije, u pitanju je 5 veoma popularnih naslova koje ćete sada moći igrati u virtuelnoj realnosti, koji bi trebali dodatno podstaći korisnike da izdvoje oko $390, koliko PlayStation VR košta. Pa krenimo redom:

Skyrim

Po mnogima najiščekivanija prezentacija na E3 sajmu prvog dana bilo je upravo predstavljanje Skyrim-a u VR okruženju. Igra koja je vrlo dobro poznata u gaming svijetu sada igrače još više uvodi u svoj svijet a sudeći po prvim reakcijama, ovo bi mogao biti jedan od najvećih gaming hitova ove godine. Najbolje od svega je to što Sony nije naglasio da že Skyrim VR biti ekskluzivan za njihov PSVR, pa se u budućnosti može očekivati i verzija za HTC Vive.

Bravo Team

Ljubitelji shootera dolaze na svoje sa Bravo Team VR verzijom koja predstavlja vrhunski cover FPS sa puno akcije u kojoj će VR okruženje i kontroleri zaista doći do izražaja. Igra dolazi iz Unit Dawn developer studija i Supermassive Games, a datum izlaska još uvijek nije potvrđen.

Moss

Moss je igra koja dolazi iz Polyarc-a i koja će oduševiti ljubitelje platformskih igara. Gameplay prati avanture malog miša Mossa, a sudeći po traileru neće sadržavati toliko borbenih dijelova, već je većinom bazirana na istraživanju i rješavanju zagonetki. Očito da su u Sony-u odlučili da malo ublaže svoju prilično krvoločnu ponudu igara za PSVR, a Moss je definitivno odličan izbor za to.

The Inpatient

Još jedna igra iz Supermassive Games koja, iako je tehnički firs person igra, nije toliko bazirana na akciju i borbe već pripada horror žanru. U ulozi ste pacijenta koji se budi u sanatorijumu sa potpunom amnezijom… Naravno, nešto se čudno dešava u sanatorijumu, a tokom igre istraživaćete svijet u kojem ste se našli i komunicirati sa drugim likovima kako bi oktrili ko ste i šta vam se desilo.

Star Child

Star Child je smještena u svemir, a iako je tehnički platformska igra dosta je mračnija od svega što smo dosad navikli u ovom žanru. Vizuelno veoma dobro izgleda, ali iz trailera nije baš najjasnije kako će virtuela relanost ovdje da dođe do izražaja. U savkom slučaju, igra sadrži vanzemaljske svijetove, razna bića, robote i svemirske brodove pa zvuči kao da bi mogla biti veoma interesantna i maštovita.

Komentari