microsoft surface studio

Microsoft je na svom ovogodišnjem Windows eventu održanom juče u New York-u najavio dosta novina a Surface Studio all-in-one računar privukao je najviše pažnje.

U pitanju je novi računar, koji ujedno predstavlja i Microsoft-ov novi pristup kada je dizajn hardware-a u pitanju, koji donosi 28-inčni PixelSense touch display sa 3:2 odnosom, Intel Core i7 procesor, maksimalnih 32GB RAM-a, 2TB hibridni hard disk kojhi kombinuje HD i SD, NVIDIA GPU te integrisane 2.1 zvučnike.

Iako bi se o dizajnu dalo diskutovati mora se priznati da je Surface Studio izuzetno tanak (Microsoft tvrdi da je ovo najtanji display u ovoj kategoriji računara na tržištu) i izuzetno lagan. Ekran posjeduje i mogućnost dodatnog podešavanja visine i položaja što će biti od velike koristi koji će njegov touch display koristiti za dizajn ili crtanje.

Uz 13.5 miliona piksela Surface Studio ekran nudi 192 PPI density koji prema riječima ljudi iz Microsoft-a ne prikazuje pojedinačne piksele odakle god ga posmatrali. Surface nudi i TrueColor opciju koja dizajnerima omogućava da lako prelaze iz jednog u drugi profil boja i odmah vide kako će njiohov dizajn funkcionisati na različitim medijima. Tu je i True Scale opcija koja omogućava da print dizajn vidite u prirodnoj veličini.

Od dodatnih alata tu su Surface Pen koji će omogućiti veoma lako i jednostavno iscrtavanje i prenošenje crteža u digitalni oblik, te Surface Dial koji vam omogućava dodatne funkcionalnosti kao što su brz prelaz između boja dok crtate ili između aplikacija.

Surface Studio je moguće naručiti već sad dok se isporuka i izlazak na tržište očekuje do kraja godine. Početna cijena biće 2.999 dolara.

Komentari