gadgets top 6 lista

Ljeto je i većina je zatvorene prostore kancelarije i kuće zamijenila otvorenim – bila u pitanju plaža, planina, bazeni, dvorište ili sportski tereni. Jednostavno, rijetko ko može odoljeti pozivu prirode i ljetnim aktivnostima koje nam se nameću. Ipak, to ne znači da se potpuno morate odmaknuti od tehnologije i gadgeta u kojima uživate veći dio godine, jer postoji mnoštvo “stvarčica” koje se koriste gotovo isključivo na otvorenom.

Pripremili smo listu najboljih 6 ljetnih gadgeta. Nismo radili listu prema atraktivnosti ili nečemu trećem, jer je potpuno individualno koji gadget će se kome dopasti. Niko ne može sa sigurnošću reći da su ovi gadgeti zaista najbolji u onome što predstavljaju, no potrudili smo se ovim izborom pokriti većinu segmenata tzv. outdoor aktivnosti.

JABEES BEATING

slusalice

Kvalitetne slušalice su gadget koji treba gotovo svakome. Jabees beatING su tzv. in-ear slušalice koje su međusobno spojene kablom koji se nosi iza glave, a Bluetoothom se spajaju na smartfon ili bilo koji drugi povezivi uređaj. Slušalice su otporne na prskanje i znojenje (IPX4). U standby modu mogu biti do 60 sati, pružaju do četiri sata razgovora ili slušanja glazbe, a vrijeme punjenja iznosi im oko dva sata. Ove zanimljive slušalice u prethodnom su Bugu dobile i nagradu Naš izbor, stoga je razumljivo da su se našle i na ovom popisu.

D-LINK WIRELESS N HOME IP DCS-930L-E

kamera

Ljeto je vrijeme kad ne provodimo puno vremena u kući, a samim time stvara se i prilika za provalnike. Možda nemate novca za skupe sigurnosne sisteme, no pomoći vam može i mala kamera koju možete lako smjestiti bilo gdje u kući.

D-Linkova kamera Wireless N Home aktivira se na pokret ili zvuk u prostoru, a sve zajedno u realnom vremenu možete pratiti preko mobilne aplikacije. U ponudi postoje i jači modeli sigurnosnih kamera, no i ovaj entry-level model mogao bi vam vrlo dobro poslužiti u onome čemu je namijenjen.

GOOGLE CHROMECAST 2

GOOGLE CHROMECAST 2 uredjaj

Chromecast je uređaj za emitovanje medijskog sadržaja koji se preko HDMI priključka povezuje na TV. Omiljene aplikacije i sadržaje sa svojeg telefona s Androidom, tableta, iPhonea, iPada, Maca ili laptopa s Windowsima jednostavno možete emitovati izravno na velikom ekranu.

Chromecast radi sa sve većim brojem aplikacija, uključujući Netflix, HBO GO, YouTube, WatchESPN i Pandoru. Iako nije primarno “ljetni” gadget, Chromecast je mobilno rješenje za jednostavno emitovanje sadržaja na TV uređaju, i bit će od velike koristi u vikendici, apartmanu i sl.

GOOGLE HOME MINI

GOOGLE HOME MINI uredjaj

Google Home Mini pripada drugoj generaciji Googleovih AI zvučnika, a riječ je o zvučniku koji je opremljen mikrofonom, preko kojeg može čuti glas korisnika, i hardverom koji mu omogućuje da se spoji na kućnu mrežu, potom i na Internet.

Preko te veze hardver iz zvučnika može da pušta muziku , ali i komunicirati s Googleovim podatkovnim oblakom kako bi nam pomogao u svakodnevnim aktivnostima. Primarna ideja je da s ovim zvučnikom “razgovarate” postavljajući pitanje Googleu ili dajući naredbu za reprodukciju određenog sadržaja.

XIAOMI YI

XIAOMI YI uredjaj

Akcijska kamera je nezaobilazni gadget za one koji se bave ekstremnim sportovima ili jednostavno žele zabilježiti svoja događanja u pokretu. Akcijske kamere obično su vrlo robusne, a cijena im je u pravilu četveroznamenkasta.

Ipak, da sve ne mora biti tako, pobrinuo se Xiaomi koji nudi akcijsku kameru po vrlo pristupačnoj cijeni, a opet solidnih mogućnosti. Xiaomi Yi snima video u 2K rezoluciji, uz 30 fps i široki kut snimanja od 155°. Fotografije snima u razlučivosti 16 MP, a uz dodatno kućište, može se koristiti i pod vodom.

DENON ENVAYA DSB-250

DENON ENVAYA DSB-250 uredjaj zvucnik

Izvor: bug.hr

Komentari