Twitter je takođe zainteresovan za TikTok

Nakon što je Microsoft postao jedan od glavnih kandidata za kupovinu TikTok servisa, ova lista se polako proširuje novim zanimljivim kandidatima. Izvori Wall Street Journal-a ističu da je Twitter u početnoj fazi razgovora o potencijalnoj saradnji sa TikTok poslovanjem u SAD.

Još uvek su u pitanju početni pregovori, ali Twitter navodno vjeruje da je u prednosti u odnosu na druge zainteresovane kupce, kao što je Microsoft, zbog svoje veličine. Kompanija vjeruje da neće biti predmet antimonopolskog nadzora u tolikoj mjeri ukoliko dođe do sporazuma sa TikTok-om, ističu izvori.

S druge strane, Twitterova veličina bi mogla biti i mana. TikTok-ovo poslovanje u SAD bi moglo imati vrijednost od nekoliko desetina milijardi dolara, što bi bila ogromna prepreka, ako znamo da je Twitterova ukupna tržišna kapitalizacija 29 milijardi dolara. Kompanija bi morala da se osloni na pomoć investitora i da se dodatno zaduži. Ovo je posebno problem ukoliko se zna da je Twitter u posljednjem tromesečju zabilježio gubitak od preko 1,2 milijarde dolara.

TikTok je trenutno pod velikim pritiskom, jer je američki predsjednik kompaniji dao rok do 15. septembra da proda svoje poslovanje u SAD kako bi izbjegla zabranu u SAD. TikTok nema previše vremena da sklopi sporazum, što znači da će biti otvoren i za ponude koje možda ne bi razmatrao u prošlosti.

Izvor: benchmark.rs

Komentari