WhatsApp radi na podršci za više uređaja i sinhronizaciji razgovora

Popularni WhatsApp servis za razmjenu poruka radi na novoj podršci na više uređaja za sinhronizovanje istorijata razgovora. WABetaInfo izvještava da WhatsApp testira mogućnost korišćenja naloga na više uređaja, uključujući i zasebnu iPad aplikaciju. WhatsApp trenutno podržava više uređaja preko WhatsApp Web-a, koji se povratno konektuje na nalog na telefonu.

WhatsApp Web zahteva da telefon bude upaljen i povezan na veb, ali ova nova podška za više uređaja neće zahtevati konstantno povezivanje sa telefonom i omogućiće korisnicima da WhatsApp koriste na više uređaja istovremeno.

O pomenutoj funkciji glasine su se pojavljivale mjesecima unazad, a očekuje se da će podržavati i sinhronizaciju istorijata razgovora, što će korisnicima omogućiti da sinhronizuju svoje poruke na različitim uređajima.

Izvještaj takođe pominje da će iPad aplikacija servisa biti objavljena nakon što podrška za više uređaja bude spremna za objavu. WhatsApp trenutno ima preko dve milijarde korisnika, a posljednjih mjeseci dodaje brojne funkcije.

Izvor: benchmark.rs

Komentari