Twitter filter za potencijalno uvredljive poruke

Twitter ulaže dodatne napore u detektovanju i filtriranju nepoznatih direktnih poruka. Društvena mreža je objavila da testira filter za poruke koje imaju uvrjedljiv sadržaj. Poruke, koje imaju potencijalno uvrjedljiv sadržaj će se skladištiti u folderu “additional messages”, a korisnici mogu izabrati da ovakve poruke vide zasebno.

Popularni sajt za mikroblogovanje je tokom ove godine načinio dosta napora da iskoristi tehnologiju kako bi označio napadne i uvrjedljive tvitove, bez potrebe ljudske intervencije. Iako ovakva politika sa asistiranim algoritmima funkcioniše, često se dešava da budu obilježeni lažni pozitivni rezultati, te da se propuštaju problematični tvitovi.

Tvitter je takođe testirao funkciju “sakrivanja odgovora” i olakšao prijavu uvredljivih tvitova.U najnovijem filteru sadržaja, prvih nekoliko redova sumnjivih poruka biće skriveno i zamjenjeno linijom: “Ova poruka je sakrivena jer može sadržati uvrjedljiv sadržaj”. Korisnik potom može da odabere ili da pregleda ili da izbriše poruku.

Izvor: benchmark.rs

Komentari