dota underlords

Oči vas ne varaju – Valve ima novu igru, ali nije Half Life 3 nego je još jedan naslov baziran na Doti 2 – Dota Underlords. Doduše, riječ je o igri koja je nastala iz temelja Auto Chess custom mape za Dotu 2 koju je razvio kineski studio Drodo Games.

No, što je zapravo Auto Chess i zašto izbaciti Underlords na tržište umjesto Half-Lifea 3, Portala 3 ili čak Team Fortressa 3? Ukratko, popularnost ove mape je poprilično velika zbog svog zaraznog gameplaya što se moglo i vidjeti kada je mapu u jednom trenutku u isto vrijeme igralo oko 70 hiljada igrača.

Ipak, Auto Chess naslov vas ne bi trebao zavarati kako je riječ o šahu. Precizniji opis bio bi taktička strategija na poteze kod koje u partiji sudjeluje još sedmero ljudi. Bez ulaženja u previše detalja, pogledajte priloženi video kako bi ste dobili konkretan opis o čemu se radi.

Dota Underlords po izlasku bit će besplatan naslov, no ako ga želite već sada zaigrati u zatvorenom testiranju morate imati Dota 2 Battle Pass. Igra trenutno podržava online igranje bilo to samostalno protiv drugih taktičara; ili s prijateljima protiv botova, no tu je i offline mogućnost vježbanja protiv umjetne inteligencije.

Otvorena beta kojoj će moći svi pristupiti trebala bi biti dostupna kroz sedam dana, ali poznavajući Valve to bi se moglo i odužiti. Pristup otvorenoj verziji igre imat će korisnici Steama (Mac i Linux verzije uključene) uz mogućnost igranja u pokretu putem Androida i iOS sistema.

Također, unutar te verzije testirat će se ranked matchmaking kao i mogućnost cross-play igranja sa svim uređajima uz prenošenje napredovanja. Nije poznato koliko će dugo trajati ova faza dok igra ne bude spremna za izlazak u punoj verziji.

Izvor: hcl.hr

Komentari