youtube zna da nasilje u pravom zivotu nije isto sto i u igricama

Zadnjih godina moglo se primijetiti kako popularni kreatori na YouTubeu igraju sve manje igara i počinju raditi kojekakve vlogove. Razlog za to bio je u tome što je YouTube odlučio demonetizovati veliku većinu sadržaja koji su povezani uz igre za zrelu 18+ publiku. Takav tretman posebno su dobile videoigre, dok se ostalim medijima poput filma i TV serija toleriralo prikazivanje nasilja.

Međutim, YouTube je nakon brojnih prigovora konačno odlučio promijeniti svoju policu vezano uz videoigre, ili preciznije rečeno nasilje u videoigrama. Jučer su tako poručili kako su svjesni da postoji razlika između “skriptovanog i simulisanog nasilja”. Samim time, ubuduće će manje sadržaja vezanih uz videoigre biti ograđeno uzrasnim ograničenjem, a kreatori sadržaja imat će manje restrikcija kad je u pitanju sadržaj s nasiljem iz videoigara.

No, ova promjena tek je djelimična jer se ne mijenjaju pravila oko toga koji su sadržaji prihvatljivi za oglašavanje. I dalje će YouTube demonetizovati sadržaje s igrama koje su 18+, što je interesantno jer na drugom kraju spektra upravo takve igre Google poklanja pretplatnicima svoje usluge Stadia.

Izvor: hcl.hr

Komentari