Canon 6D mark II

Canon danas ažurira svoje dvije linije fotoaparata objavljivanjem novog 6D Mark II i Rebel SL2. Oba uređaja izgledaju kao nove solidne kamere – posebno 6D, budući da je očekivan čak i duže nego što se počelo pričati o tome. Ali, primijećujemo zajednički nedostatak koji je i dalje jedna od najtraženijih karakteristika: 4K video.

Većini ljudi možda ne treba 4K, ali to nije razlog da ga zaobiđu.

6D Mark II  košta 1.999 dolara, a nasljednik je Canon 6D fotoapartu iz 2012. godine, koji je bio nešto jeftiniji u popularnoj Canon 5D seriji. Dugo se čekalo na ovo osvježenje, no sudeći po specifikacijama, to čekanje će možda biti vrijedno kada u julu krene prodaja 6D Mark II.

Nadograđeno je mnogo čega od prvog do drugog 6D modela, kako ste vjerovatno i očekivali. Ima novi CMOS senzor od 26,2 megapiksela i koristi neke od najnaprednijih internala kompanije, poput DIGIC 7 procesora slike. ISO-a ima opciju da se podesi na 40.000 umjesto 32.000, što je lijepo, jer je izvorni 6D već bio čudo svjetlosti.

6D Mark II takođe koristi Canon-ov ultra-brzi Dual Pixel autofokusni sistem, a kamera sada raspolaže sa 45 tačaka autofokusa uzastopnog tipa, što je na korak od prethodnog 6D-a. Snima brzinom od 6,5 sličica u sekundi: maksimalan raspon je 21 slika za RAW fotografije, a 150 za JPEG.

 

Komentari