Apple predstavio novi iPad Air

Apple je danas, tokom svog “Time Flies” događaja, predstavio novi iPad Air koji dosta podsjeća na kompanijin iPad Pro. Tablet karakterišu značajne izmjene dizajna u odnosu na aktuelni Air, a uređaj ima dosta tanje okvire oko displeja.

Kompanija koristi i veći 10.9-inčni Liquid Retina displej (2360 x 1640p) na novom iPad Air modelu, koji koristi True Tone i ima premaz koji štiti od odbljeska svetlosti. Touch ID senzor otiska prsta je pomjeren u taster za paljenje kako bi se omogućila maksimalna veličina ekrana.

Novi Pad Air koristi Apple A14 Bionic čipset, koji je kreiran u 5nm procesu i ima CPU sa šest jezgara. Kompanija obećava poboljšanje performansi od 40% u odnosu na prethodni iPad Air i poboljšanu GPU podršku.

Apple iPad Air

Apple ističe da je A14 Bionic najnapredniji čipset koji je kompanija ikada kreirala, a čip implementira i specijalne machine learning akceleratore koje će aplikacije moći da koriste. iPad Air sada koristi USB-C za podršku punjenja do 20W.

Kada su u pitanju kamere, novi Air pozajmljuje 12MP senzor sa iPad Pro modela i nadograđuje ga poboljšanom stabilizacijom videa. Prisutna je i 7MP FaceTime HD kamera, sa podrškom za smart HD za snimanje 1080p 60fps videa.

Najnoviji iPad Air podržava Apple Pencil i Magic Keyboard, a u prodaji će se naći od oktobra po cijeni od 599 dolara.

Izvor: benchmark.rs

Komentari