apple ulaze 250 milijuna dolara u corning

Iz Applea su danas objavili da su svom dugogodišnjem poslovnom partneru i dobavljaču Corningu dodijelili 250 miliona dolara iz Fonda za naprednu proizvodnju. Corning je najpoznatiji po svom proizvodu Gorilla Glass, posebno izrađenom očvrsnutom staklu koje se ugrađuje u Appleove proizvode – iPhone, iPad i Apple Watch.

Ovo je već drugi put da Apple iz istog fonda dodjeljuje velik iznos Corningu. Posljednjih par puta bila je riječ o iznosu od 200 miliona dolara u maju 2017. godine.

Iz Applea su ovom prigodom poručili kako suradnja s Corningom seže više od decenije u prošlost, te kako je ista donijela revoluciju u područje proizvodnje stakla, počevši s prvim modelom iPhonea, pa sve do najnovijih modela iPhonea 11 i 11 Pro. Stakla za sve i jedan primjerak iPhonea ikada proizveden došla su upravo iz Corningove fabrike u Harrodsburgu u američkoj saveznoj državi Kentucky.

corningovo staklo

Nastavak ulaganja i suradnje

Appleov Advanced Manufacturing Fund iz kojeg ova investicija dolazi stvoren je kako bi se podsticale inovacije, proizvodnja i zapošljavanje visoko stručnih ljudi, što ima za cilj pokrenuti razvoj naprednih tehnologija u SAD-u. Apple je na ovaj način do sada investirao preko milijardu dolara, a plan im je za iste svrhe ukupno izdvojiti čak 5 milijardi dolara.

Iz Corninga poručuju kako će sredstva uložiti u revolucionarne inovacije i nove oblike stakla, ali i za širenje postojećih kapaciteta proizvodnje. U Corningu je oko hiljadu radnih mjesta izravno povezano s Appleom, a iz Cupertina im je od prvog iPhonea do danas isplaćeno skoro 3 milijarde dolara za kupovinu stakala za iPhone, iPad i Apple Watch.

Izvor: bug.hr

Komentari