Apple zakazao svoj iPhone događaj za 13. oktobar

Već izvjesno vrijeme se nagađa period tokom kojeg bi Apple mogao predstaviti svoju narednu iPhone liniju. To se nije desilo u septembru tokom Time Flies događaja. Sada je kompanija iz Kupertina zvanično potvrdila da će 13. oktobra održati novi događaj, pod nazivom “Hi, Speed”.

Tizer fotografija za događaj ne pominje konkretno da će tokom prezentacije biti predstavljena iPhone 12 linija, ali se gotovo svi nadaju da će to biti slučaj. Apple CEO Tim Cook bi mogao predstaviti do četiri nova iPhone-a tokom ove lajvstrim prezentacije.

S obzirom na “Hi, Speed” moto prezentacije, očekuje se da će veliki dio događaja biti posvećen 5G konekciji i A14 Bionic procesoru, koji se očekuju u okviru iPhone 12 linije telefona.

Apple zakazao svoj iPhone događaj

Glasine sugerišu objavu 5.4-inčnog iPhone 12 Mini modela, kao i 6.1-inčnog iPhone 12, 6.1-inčnog iPhone 12 Pro i 6.7-inčnog iPhone 12 Pro Max telefona. Očekuje se da će sva četiri modela imati ravan “metal-edge” dizajn, da će koristiti Apple A14 Bionic čipset i podršku za 5G konekciju.

Od skupljih Pro iPhone-a se očekuje da će imati kućište od nerđajućeg čelika, sistem sa tri kamere i LiDAR senzorima, dok će jeftiniji modeli imati aluminijumsko kućište i dve kamere na poleđini.

Tokom događaja bismo mogli vidjeti i nove Apple slušalice, HomePod zvučnik, ali je moguće i da će oni biti najavljeni samo preko saopštenja za javnost.

Izbor: hcl.hr

Komentari