Otkazani su gaming sajmovi u Parizu i Tokiju, neće se održati zbog pandemije

Premda se po statističkim izračunima vjeruje kako će pandemija Covida-19 biti zaključena već ovoga ljeta, već je sada jasno da će se posljedice osjećati do kraja godine. Gaming industrija nije pogođena posljedicama pandemije kao neke druge djelatnosti, no činjenica je da su svi sajmovi videoigara sada otkazani do kraja 2020. godine.

Prvo je otkazana GDC konvencija, pa E3 sajam i nedugo potom Gamescom. Sada smo dobili potvrdu da su otkazana i dva jesenska događaja – Paris Games Week i Tokyo Game Show. Isti se inače održavaju u devetom i desetom mjesecu pa su postojale nade da do odgode neće doći. Međutim, čak i da se situacija do tada stvarno popravi, takve sajmove logistički se ne može organizovati u zadnji tren, a bilo kakvo planiranje trenutno je nemoguće zbog nepredvidivosti stanja s koronavirusom.

U slučaju Tokyo Game Showa vidjet ćemo barem online emisiju, slično kao s GDC-om i Gamescomom. U slučaju Paris Games Weeka takve emisije neće biti nego se organizatori već bacaju na pripremanje događaja za 2021. godinu.

Izvor: hcl.hr

Komentari