electronic arts i steam

Nedavno se pojavila glasina da se igre Electronic Artsa vraćaju na Steam platformu nakon osam godina. Upravo smo dobili potvrdu da je to istina te da će nadolazeći Star Wars Jedi: Fallen Order na dan izlaska biti dostupan i na Steamu. Njega će malo kasnije slijediti i druge novije igre Electronic Artsovog kataloga kao što su Apex Legends, Battlefield V, FIFA 20, The Sims 4 i Unravel 2.

I ne samo to – na Steam dolazi pretplatnička usluga EA Access s kojom za sitan novac možete dobiti pristup katalogu igara. Međutim, primijetite da se pretplata zove EA Access, a ne Origin Access, što znači da se ne radi o istoj stvari, a samim time ne radi se ni o istoj ponudi igara.

Postoji također kvaka i s EA igrama koje će se pojaviti na Steamu. Naime, ako ih već imate na Originu, to ne znači da ćete ih automatski moći prebaciti na Steam. Primjera radi, ako ste kupili Battlefield 5 na Originu, da bi ga igrali preko Steama morat ćete ga kupiti još jednom.

Veseliji dio informacije jeste da će igre imati dijeljenu bazu igrača, što znači da će biti omogućen cross-play pa onaj ko igra Fifu 20 na Originu će moći igrati igru s onim ko je igra na Steamu. U planu je također i opcija uvoza friends liste sa Origina na Steam, i obrnuto.

Izvor: hcl.hr

Komentari