epic games store

2019. se završila prije par sedmica, ali sedmični pokloni trgovine Epic Games Store nisu. Epic je danas to zvanično objavio: Sedmične besplatne igre će ostati i u 2020. godini.

“Nova decenija znači nove igre i gledamo sjajan početak s mnoštvom čudnih naslova koji dolaze isključivo u trgovinu Epic Games Store 2020. godine”, rekli su iz Epic Games-a.” Da bismo započeli stvari, produžavamo naš sedmični program besplatnih igara tokom 2020. Svake nedelje, vratite se da potražite novu igru. Jednom kada preuzmete igru, ona je vaša zauvijek.” Trenutno, na Epic Games Store-u možete da preutmete naslov Sundered: Eldritch Edition, a tokom sledeće sedmice ćete moći preuzeti Horace.

Zanimljivo je da Epic kreće u 2020. godinu s naglaskom na EGS ekskluzive. Neuspjeh s izdanjima koja se prodaju ekskluzivno u trgovini ne čini se tako glasnim kao prije godinu dana, ali ljudi i dalje vole Steam i osjećaj da će se EGS osušiti i ispuhati je i dalje moguć. Ovo je prilično jasna izjava da Epic ne planira mijenjati kurs.

Komentari