americka mornarica posjeduje snimak nloa

Američka mornarica kaže da ima tajni dokument i video zapise povezane sa susretom sa NLO-om 2004. godine i oslobađanjem tih materijala moglo bi ugroziti nacionalnu sigurnost, prenosi časopis Motherboard. Mornarica je navodno potvrdila svoje posjedovanje podataka kao odgovor na zahtjev Zakona o slobodi informacija.

2004. godine, piloti mornarice na USS Nimitz-u naišli su na čudan vazdušni objekat. Nakon što je istraživač Christian Lambright poslao zahtjev FOIA tražeći dodatne informacije o tom incidentu, Kancelarija za pomorsku inteligenciju (ONI) je rekla da je otkrila određene dijapozitive koji su klasifikovani kao “TOP SECRET”, jer bi materijali “izazvali izuzetno” tešku štetu nacionalnoj sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država”. prenosi časopis Motherboard.

Mornarica je također saopštila da ONI ima video klasifikovan kao “SECRET”, prema časopisu Motherboard. U decembru 2017. The New York Times objavio je jednominutni video susret pilota sa NLO-om. Nekoliko istraživača nagađa da bi mornarica mogla posjedovati cijelu, sirovu kopiju tog snimka, jer neki svjedoci incidenta kažu da su vidjeli verziju veće rezolucije, prenio je Motherboard. Drugi su negirali postojanje takve verzije.

Komentari