phoenix point

Od kada je najavljen, Phoenix Point je intrigirao javnost. Od tvorca X-Coma, samo umjesto vanzemaljaca, u pitanju su stvorenja inspirisana Lovecraftom. “Shut up and take my money” rekla je publika, a onda se pojavio twist u priči.

Naime, Phoenix Point je postao ekskluziva za Epic Store, što je naljutilo mnoge, naročito činjenicom da je igra prvobitno najavljena za Steam, pa je došlo do zahtjeva za povraćajem novca. Snapshot Games, koji radi na ovom naslovu, je očigledno očekivao ovakav razvoj događaja, jer su “prodali” ekskluzivnost Epic Storeu za više od $2 miliona.

Prema riječima jednog od finansijera projekta, koji je podržao igru na Figu, platformi koja ne samo da finansira, već dobija dio profita od prodaje igre, igra je profitabilna, jer za svaki uloženi cent povrat je 191. Ovo je dodatno potpomognuto zahvaljujući dogovoru između Epic Gamesa i Snapshot Gamesa o distributerskim pravima.

Očekivan ukupan profit od prodaje igre bi trebalo da iznosi $588,235, u šta kad se uračuna 191 centi za uloženih jedan cent od strane Figa iznosi ukupno $2,247,058 ili $2,25 miliona kada se zaokruži cifra.

Izvor: adria.ign.com

Komentari