Facebook zastava na profilnoj slici

Facebook je apdejtovao svoju Profile Frames funkciju u okviru koje sada možete dodati državnu zastavu na svoju profilnu sliku.

U bazi se nalazi oko 200 zastava.

Profile Frames je objavljen 2015. godine da omogući korisnicima širom svijeta da pokažu odanost svom omiljenom sportskom timu, a u decembru prošle godine Facebok je počeo da omogućava svima da dizajniraju i dodaju svoje okvire za fotografije.

Osim klasičnih zastava mogu se dodati i one koje simbolizuju neke (političke) poruke. Na primjer: ‘‘I Support Unidet Kingdom”, zatim ”Close Guantanamo”, itd.

Direktor Facebook-a Mark Zuckerberg poslao je nedavno otvoreno pismo sa 5800 riječi u kome je govorio o novim ciljevima kompanije, novoj viziji Facebook-a i budućnosti svijeta. Popularni Zuck je priznao da je odgovornost društvene mreže velika, a poručio je i da će moć koju Facebook ima iskoristiti kako bi se doprinijelo izgradnji građanskog angažovanja i globalne zajednice koja bi bila korista za sve ljude.

U proglasu se insinuira da je Facebook nova vrsta digitalne nacionalne države koja može da prevaziđe sve granice, pa The Verge primjećuje da je potez sa državnim zastavicama u suprotnosti sa takvom pričom.

Komentari