firefox stiti racunar

Firefox će štititi od trackinga (praćenja) puno uspješnije s Firefox 63, koji dolazi ovog listopada. Naime, zaštita će unaprijed biti postavljena, dakle automatska, a uz nju će doći i ona protiv rudarenja kriptovaluta.

Korisnici znaju za svojstva trackinga, koje usporava surfanje i troši internetski promet. Samim tim svim najavljenim promjenama bi Firefox 63 mogao postati draži ne samo onima koji drže do surfanja i prometa, nego i onima koji vole sigurnost.

Mnoge stranice pronalaze načine za ostvarivanje prihoda pa neke od njih implementiraju alate za rudarenje kriptovaluta – tako da kad posjetitelj ode sa stranice, svejedno nastavlja ostvarivati prihode vlasniku.

Nova osobina da će Firefox štititi od stranica koje rudare je pokazatelj novog smjera ovog pretraživača. Još je prošlog ožujka naglašeno da će im 2018. biti prekretnica, ponajprije za developere, jer će im se olakšati rad s Firefoxom. Ni povećana sigurnost sigurno neće odmoći cjelokupnom imidžu.

Ne zna se hoće li se Firefox ovako lansirati u vrh po pitanju internetskih pretraživača. Sada je apsolutni vladar na tom polju Googleov Chrome i ne ide mu nimalo loše što se tiče popularnosti.

Izvor: geek.hr

Komentari