youtube izbrisao desetine miliona komentara

YouTube više neće omogućavati najvećem broju kanala, koji u video klipovima imaju djecu, da imaju sekciju za komentare. Ova odluka je donijeta nakon što su predatorski komentari ostavljani na video klipove u kojima se nalaze djeca.

Popularni video sajt će tokom narednih mjeseci privremeno uklanjati komentare sa videa u kojima su djeca. Samo će nekoliko selektovanih kanala imati dozvolu da uključi sekciju za komentare, uz obavezu nadzora sekcije za komentare radi sigurnosti.

YouTube takođe ističe da je objavio bolji algoritam kako bi omogućio automatsko identifikovanje predatorskih komentara, u borbi protiv pedofilije.

Odluka koju je YouTube donio, stiže nakon što su velike korporacije (Disney, Nestlé, AT&T i kreator Fortnite-a Epic Games) povukli svoje reklame sa videa, u čijim sekcijama za komentare su primećeni predatorski komentari individualaca.

Kao dio prvobitne reakcije, YouTube je istakao da je obrisao desetine miliona komentara i uklonio preko 400 kanala povezanih sa ostavljanjem predstorskih komentara na video klipovima u kojima su djeca.

Takođe, YouTube ističe da ove akcije neće imati uticaja na zaradu kreatora sadržaja, što je prdstavljalo veliku zabrinutost kod YouTubera. Društvena mreža je istakla da je posvećena tome da štiti YouTube zajednicu.

Izvor: Benchmark

Komentari