Ghost of Tsushima moći će se igrati kao stari film o samurajima

Sinoćna prezentacija Ghost of Tsushime bila je podijeljena na četiri segmenta. U prvom smo saznali da će nam prilikom istraživanja okoline pomagati vjetar. Naime, u bilo kojem trenutku igrač može prizvati vjetar koji ga smjerom puhanja usmjerava prema tački određenoj na mapi. Na kojoj će biti tradicionalnih upitnika.

Igra će sadržavati dva pristupa sukobljavanju s neprijateljima. Samurajski način uključuje izvođenje napada u tačno određenom vremenskom rasponu, protunapade te odbijanje strijela mačem. Ako igrač čak želi avanturu skrivanja i vrebanja iz zasjede, manje častan pristup je tiho ubijanje za koje mogu poslužiti dimne bombe te tjeranje straha u kosti neprijatelja.

Konačno, prikazan nam je i sistem modifikovanja izgleda samog lika. Zgodno je kako ćemo za različite boje odjeće skupljati cvijeće različitih boja. Izgled lika pritom neće biti samo estetske vrijednosti nego će svaki komad opreme imati svoje karakteristike za borbu.

Igra će imati fotografski mod od starta, no zanimljiviji dio stilizovane prezentacije je crno-bijeli, zrnasti filter koji se može primijeniti na sliku kako bi igra izgledala poput starih filmova o samurajima. Uz to, bit će moguće igrati Tsushimu i na japanskom jeziku.

Izvor: hcl.hr

Komentari