chernobylite nova igra

Zanimanje za tragediju Černobila zadnjih je sedmica naglo poraslo zahvaljujući odličnoj mini-seriji Chernobyl u produkciji HBO-a. Tvorcima horor igre Chernobylite (koja je inače najavljena još prije same serije) to je odlična prilika da privuku publiku na koju do prije nekoliko mjeseci možda nisu mogli računati.

Njihov glavni adut je taj što su obavili 3D skeniranje okoliša u blizini Černobila, još za svoj prijašnji projekt – Chernobyl VR. To im je omogućilo da napušteno područje u igru prenesu na prilično realističan način. Naravno, ne treba od ove igre očekivati 1:1 prikaz černobilske zone, ali kao što se u sljedećem videu može primijetiti – ugođaj je prilično pogođen.

Priča same igre neće se baviti eksplozijom u černobilskoj elektrani već posljedicama iste koje se osjete godinama poslije. Baš kao i spomenuta TV serija, igra će svoju priču začiniti različitim zavjerama, zataškivanjima i užasima radioaktivnog trovanja. Chernobylite u Early Access fazu dolazi u 11. mjesecu 2019., za sada samo na PC-u.

Izvor: hcl.hr

Komentari