instagram

Instagram je najavio danas da je objavio rat korištenju aplikacija nezavisnih proizvođača koje podstiču rast lajkova, takozvano boostovanje. Kompanija je rekla da slijede i aplikacije koje generišu lažne komentare i krše njene smernice, a oni koji koriste ove vrste aplikacija će biti pozvani da prestanu sa tom praksom.

“Preduzimamo niz koraka kako bismo ograničili ovakvo neželjeno ponašanje”, rekao je Instagram. “Nalozi koje identifikujemo pomoću ovih usluga dobiće poruku u aplikaciji upozoravajući ih da smo uklonili neautentične lajkove, praćenja i komentare koje njihov nalog daje drugima. Takođe će biti zatraženo da promene svoje lozinke.”

Instagram je rekao da je napravio alate koji su u stanju da otkriju koji nalozi koriste ovu vrstu aplikacija nezavisnih proizvođača, koje često traže korisničke lozinke kako bi se u njihovo ime izvukle lažne interakcije.

Oni koji nastavljaju da koriste ove aplikacije će “primetiti neželjene posledice od strane Instagrama”, rekla je kompanija. Instagram je kompaniji TechCrunch rekao da bi sankcije mogle, na primer, ograničiti pristup određenim funkcijama.

Ovaj potez sledi smernice kompanije Facebook protiv naloga koji se bave neobičnom aktivnošću, koji su obično vrsta naloga povezanih sa kampanjama za dezinformaciju korisnika na ovoj platformi.

“Od ranih dana Instagrama-a, automatski otkrivamo i uklanjamo lažne naloge kako bismo zaštitili našu zajednicu”, rekla je kompanija. “Današnje ažuriranje je samo još jedan korak u održavanju Instagrama kao živopisne zajednice u kojoj se ljudi povezuju i dijele na autentične načine.”

Izvor: benchmark.rs

Komentari