sony rollup ekran

Do sada smo dosta toga čuli o savitljivim telefonima, a sada je došlo vrijeme da se određena pažnja posveti i urolanim telefonima. Nova glasina sugeriše da Sony radi na telefonu koji će imati roll-up ekran. To bi, barem u teoriji, značilo da se ekran može odmotati kako bi se ponudila veća površina. Za sada se ističe da je u pitanju prototip, tako da nije poznato da li će uređaj ikada biti ozvaničen.

Proizvođači pametnih telefona isprobavaju različite stvari kako bi postavili temelje za buduće mobilne uređaje. Kompanije, kao što su Samsung i Huawei, već su pokazale svoje fleksibilne telefone. Prethodno je objavljeno i da Sony u pripremi ima sopstveni fleksibilni telefon.

Ovaj specifični prototip ima roll-up ekran. Ukoliko ugleda svjetlo dana, očekuje se da će maloprodajna verzija imati Snapdragon 855 čipset, uz Qualcommov X50 modem. Objava se čak predviđa za decembar ove godine ili početkom sledeće godine.

Ipak, na ove informacije je potrebno gledati sa dozom rezerve, s obzirom na to da se Sony trenutno fokusira na tek nekoliko tržišta i kreiranje ovakvog telefona bi zahtjevalo angažovanje dodatnih resursa.

Izvor: benchmark.rs

 

Komentari