mbank recenzija unicredit bank banja luka

UniCredit banka je sa svojom m-bank aplikacijom za mobilno bankarstvo već odavno prisutna na bh. tržištu, a oni koji su imali priliku koristiti je ranije će potvrditi da je spadala u bolje na domaćem tržištu. Sada nam je stigla i unapređena verzija koja obećava, a mi donosimo detaljan pregled svih aspekata koji mogu da vas zanimaju.

Nova, ažurirana m-bank aplikacija UniCredit Bank Banja Luka ugledala je svjetlost dana nakon perioda u kojem je značajno intenzivirana upotreba mobilnog bankarstva, a osim modernijeg izgleda, implementirane su i mnoge nove funkcionalnosti i olakšice.

Aplikacija je dostupna za skidanje na Google Play Store-u i na App Store-u, a kako biste počeli da je koristite morate najprije da uslugu ugovorite u banci. Međutim, ako ste korisnik ove banke od ranije, dovoljno je samo da izvršite ažuriranje.

Šta je sve novo u m-bank aplikaciji?

Lista funkcionalnosti koje je UniCredit Bank Banja Luka uključila u svoju m-bank aplikaciju znatno je proširena u odnosu na prethodne verzije. Među najznačajnijim unapređenjima i novim opcijama su ovih pet stavke koje ćemo detaljnije objasniti.

1. Ne morate pamtiti PIN, prijava je pojednostavljena

Ne morate više da pamtite PIN kod, niti da ga upisujete svaki put kada pokrećete aplikaciju. Prijava je sada moguća i pomoću skeniranja otiska prsta ili lica (tzv. Face ID koji je dostupan samo za iOS korisnike). Ovo je potpuno očekivana nova funkcionalnost, koja će ubrzati ulazak u samu aplikaciju, povećati sigurnost i pojednostaviti mnogim korisnicima korištenje.

2. Precizna statistika i pametnije upravljanje budžetom

UniCredit banka radila je na tome da korisnicima obezbijedi što jednostavniji uvid u prihode i rashode, te da tako omogući pametnije upravljanje budžetom. Aplikacija m-bank sada nudi veoma intuitivan i savremen vizuelni prikaz isplata i uplata, te kategorizaciju troškova, što znači da ćete moći ustanoviti koliko tačno novca trošite na određene stvari (recimo na modu, tehnologiju, hranu, bankarske provizije i slično).

3. Jednostavnije plaćanje preko aplikacije

Kao i kod prijave za ulazak u samu aplikaciju, uvođenje biometrijskih podataka u proces plaćanja i odobravanja isplata znatno će ubrzati i olakšati korištenje aplikacije, naročito za korisnike koji je često koriste. Naime, ranije ste pri odobravanju transakcija bilo kojeg tipa morali da kucate svoj PIN za svaki račun, kako biste odobrili transakciju. Sada je to moguće korištenjem otiska prsta (za Android i za iOS korisnike) ili skeniranjem lica (samo za iOS korisnike). Na videu ispod možete da pogledate uputstvo za plaćanje putem m-bank aplikacije.

4. Bolja dostupnost informacijama

Korisnici m-bank aplikacije sada će imati još manje razloga da odlaze u banku, jer nova verzija nudi daleko bolje organizovane informacije o računu, svim vašim karticama, prekoračenjima, kreditima, oročenjima i drugim važnim segmentima. 

5. Novi izgled i bolje korisničko iskustvo

Mnogi će reći da izgled aplikacija za mobilno bankarstvo uopšte nije bitan, pogotovo ako ista dobro funkcioniše, međutim često su ove dvije stavke neodvojive jedna od druge. Aplikacija m-bank odličan je primjer za to jer su, na prvi pogled samo kozmetičke izmjene, značajno uticale na dosta bolje i kvalitetnije korisničko iskustvo.

Dobar primjer za to je premještanje menija sa bitnim linkovima u samo dno aplikacije, pa tako sada veoma lako možete kliknuti na bilo koji link kada telefon koristite jednom rukom.

Jednostavniji i svedeniji dizajn je takođe jedna od velikih prednosti ove nadogradnje. Sve djeluje dosta modernije i ljepše, a, što je najbitnije, ovakav pristup će olakšati kretanje i snalaženje kroz aplikaciju. Recimo, sada je daleko lakše pratiti listu troškova, pogotovo sa opcijom kategorisanja, koje je propraćeno simboličnim ikonicama.

Koje su prednosti m-bank aplikacije i zašto da je koristite?

nova mbank aplikacija ucblTokom COVID-19 pandemija, svi smo uvidjeli značaj samostalnosti i sigurnosti. Mogućnost da određene obaveze završimo bez uticaja drugih bila je od presudnog značaja, a upravo to omogućava mobilno bankarstvo. Za vaše bankarske poslove nije nužno da je poslovnica otvorena, jer sve možete samostalno da uradite preko telefona.

Čak i ako taj faktor ostavimo po strani, m-bank štedi svima vrijeme, pa umjesto prolaska kroz velike gužve u saobraćaju i čekanja u redu, sve transakcije možete jednostavno da uradite iz svoje kuće ili sa bilo kojeg drugog mjesta.

Na kraju, m-bank aplikacija donosi i uštedu novca, pogotovo trenutno kada UniCredit Bank Banja Luka nudi potpuno besplatne transakcije – bez ikakve provizije! Čak i kada ova akcije, koja traje do 12. jula, prestane, za sve transakcije koje samostalno odradite u aplikaciji biće vam naplaćena manja provizija od one koju plaćate u banci.

Izdvajamo 17 sjajnih funkcionalnosti koje nudi m-bank

mbank funkcionalnosti unicredit bankaUkoliko se još dvoumite ili nemate povjerenja u ovakve aplikacije, donosimo vam i listu najbitnijih funkcionalnosti koje možete obavljati m-bank aplikacijom, a koje vam nisu dostupne kod klasičnog načina upravljanja računom:

 1. Bezkontaktno plaćanje m-karticom;
 2. Provjera trenutnog stanja i prometa svih računa i računa po kojima imate punomoć;
 3. Plaćane režija i drugih računa;
 4. Provjera stanje kredita, dospjelih i nedospjelih rata, kamata, troškova i limita po karticama;
 5. Digitalizacija kartica Mastercard brenda;
 6. Skeniranje dijelova računa prilikom unosa naloga za plaćanje kao što su transakcioni račun, poziv na broj i iznos;
 7. Vršenje konverzije sredstava;
 8. Kategorizacija plaćanja/troškova;
 9. Korištenje šablona za plaćanja prethodno kreiranih putem m-bank ili e-ba usluga;
 10. Unošenje naloga sa mogućnošću izvršenja na datum u budućnosti;
 11. Ugovaranje, primanje, pregledanje i plaćanje e-uplatnice;
 12. Upravljanje budžetom kroz kategorizovanje troškova;
 13. Prijavljivanje i potvrda plaćanja uz pomoć otiska prsta/skeniranja lica;
 14. Brza provjera stanja računa bez prijave u aplikaciju – podešavanje vidžeta;
 15. Provjera kursne liste;
 16. Dobijanje informacija o kontaktima u Banci;
 17. Pronalazak najbližih bankomata i/ili filijala Banke.

Kako da počnete koristiti novu m-bank aplikaciju?

mbank ios aplikacija ucblUkoliko ste koristili prethodnu verziju m-bank aplikacije, dovoljno je da izvršite ažuriranje kroz Play Store ili App Store i nova verzija biće vam biti dostupna. Oni koji imaju uključeno automatsko ažuriranje aplikacija neće morati ni ovo da urade – nova verzija će im postati odmah dostupna.

Međutim, oni koji tek planiraju da koriste uslugu mobilnog bankarstva i aplikaciju, najprije treba da posjete najbližu poslovnicu UniCredit Bank Banja Luka, gdje će izvršiti ugovaranje usluge i dobiti potrebne ključeve za aktivaciju.

Da zaključimo, razloga za korištenje mobilnog bankarstvo, konkretno m-bank usluge UniCredit Banke Banja Luka, je više nego dovoljno ukoliko cijenite svoje vrijeme i novac, a sa novom verzijom njeno korištenje će biti još jednostavnije i brže.

Više detalja o aplikaciji možete saznati na stranici UniCredit banke Banja Luka, besplatnim pozivom na broj 080 051 051 ili slanjem maila na [email protected]

Komentari