m-bank unicredit bank banja luka recenzija

Vodeći se razvojem tehnologija i ubrzanim načinom života, banke su počele sa kreiranjem sopstvenih aplikacija kako bi klijentima olakšale procedure i omogućile dostupnost usluga u svakom trenutku.

Upravo to je učinila i UniCredit Bank Banja Luka uvođenjem svoje aplikacije za mobilno bankarstvo, kojom želi da klijentima olakša, ubrza i pojednostavi bankarske poslove, u isto vrijeme smanjujući (odnosno potpuno ukidajući) vrijeme čekanja u redovima.

Za vas smo testirali m-bank aplikaciju i sada donosimo detaljne informacije koje bi vam mogle pomoći u donošenju odluke da li koristiti ovakvu uslugu ili ne.

Kako se aktivira m-bank?

Kako biste počeli sa korištenjem mobilnog bankarstva, potrebno je da najprije ovu uslugu ugovorite u banci. Dakle, najbolje je da odmah proceduru započnete unutar najbliže filijale. UniCredit Bank Banja Luka ima sjajnu ponudu koja se zove Modula paket, a koja za samo 3,95 KM uključuje i tekući račun i debitnu karticu i m-bank. Odmah po ugovaranju usluge i konsultovanju sa ličnim bankarom ili šalterskim službenikom, na telefon će vam biti proslijeđena poruka sa linkom za preuzimanje m-bank aplikacije.

Kada instalirate aplikaciju i kliknete na „Uđi u moje račune“, potrebno je da unesete prvi kod (onaj koji ćete dobiti u izjavi za dostavljanje aktivacionog ključa), a zatim i drugi kod (onaj koji ćete dobiti u SMS poruci nakon ugovorene usluge). Kroz cijelu ovu proceduru, koja se samo čini komplikovanom, provešće vas vaš bankar i trajaće svega 2-3 minuta.

m-bank kartice unicredit
Svi vaši lični podaci su potpuno sigurni!

Sljedeći korak jeste postavljanje PIN koda, gdje ćete odabrati samo vama poznatu kombinaciju različitih brojeva. Jednom postavljeni PIN je potrebno ukucati prilikom svakog ulaska u aplikaciju, tako da su vaši podaci zaštićeni bez obzira na to ko drži vaš telefon u ruci. Cijelom ovom procedurom postiže se sigurnost i bezbijednost vaših podataka.

Aplikaciju m-bank možete i samostalno da skinete sa App Store-a za iPhone korisnike ili Google Store-a za Android korisnike, ali i u ovom slučaju za aktivaciju i unos pomenutih kodova je potrebno da najprije posjetite filijalu UniCredit Bank Banja Luka.

Kako izgleda m-bank aplikacija?

Aplikacija je vrlo jednostavna za snalaženje i navigaciju. Po otvaranju, unutar iste ćete moći pristupiti nizu različitih informativnih kartica, u koje ulazite jednostavnim prevlačenjem preko ekrana lijevo ili desno. To su sljedeće kartice:

 • Kontakti: lista info telefona banke i e-mail adresa koje služe kao korisnička podrška klijentima.
 • Pronađi: mapa do najbliže filijale ili bankomata, uz detaljna uputstva i info telefon.
 • M-token: opcija za generisanje koda za sigurno plaćanje putem elektronskog servisa e-ba.
 • Kalkulator: lista deviznih kurseva u odnosu na konvertibilnu marku.
 • Demo: informativni video i upustvo o korišćenju same aplikacije.

Na početnoj kartici, Dobrodošli, možete da klikom na „Uđi u moje račune“ otvorite niz drugih, glavnih funkcionalnosti aplikacije. Prilikom ulaska će vam se uvijek tražiti gore pomenuti PIN, jer na taj način štitimo vaše finansijske podatke od osoba koje mogu doći u posjed vašeg telefona.

Šta sve mogu da radim putema m-bank aplikacije?

Konvertor valuta dostupan u svakom trenutku.

U UniCredit Bank Banja Luka aplikaciji za mobilno bankarstvo možete u svega nekoliko jednostavnih koraka da uradite sljedeće:

 • Pogledate trenutno stanje na jednom ili više računa koje ste povezali,
 • Pogledate kartice koje koristite (debitna, kreditna i slično),
 • Pogledate listu transakcija po kartici ili računu, sa svim potrebnim informacijama,
 • Pogledate oročenu štednju koju ste ugovorili u banci,
 • Pogledate evidenciju kredita koji ste podigli u našoj banci,
 • Izvršite plaćanje popunjavanjem elektronske uplatnice,
 • Izvršite prenos sredstava sa jednog svog računa na drugi,
 • Izvršite prenos sredstava sa jednog svog računa na štednju,
 • Izvršite plaćanje po principu „Slikaj i plati“,
 • Kreirate šablone za plaćanje u kojima ćete samo mijenjati iznos i datum.

Sve ove funkcije dostupne su vam klikom na UniCredit logo na dnu ekrana, a ostali koraci su vrlo jasno definisani, bez mogućnosti zabune i sa dodatnim objašnjenjima.

Zašto treba da koristim m-bank?

Smisao mobilnog bankarstava jeste da praktično koristimo digitalne tehnologije kako bismo ubrzali bankarske procedure, te kako bi nam više vremena ostalo za druge stvari koje su zaista važne kao što je provođenje vremena sa porodicom ili prijateljima.

Značajna prednost m-bank aplikacije jeste to što ne morate da odlazite u filijalu banke ukoliko su vam potrebne određene usluge, odnosno da razmišljate o potencijalnoj gužvi ili radnom vremenu banke. Usluge su vam dostupne kada god su vam potrebne.

1. Štedite novac, jer su provizije niže

Ukoliko koristite usluge mobilnog bankarstva, na svim transakcijama je provizija niža za 80%. To znači da zapravo štedite ne samo vrijeme, već i novac.

2. Štedite vrijeme, jer transakcije vršite putem aplikacije

Popuni uplatnicu i izvrši transakciju u nekoliko sekundi.

Opcija „Plaćanja“ sadrži tri korisna segmenta zahvaljujući kojima su sve vrste uplata dodatno olakšane korišćenjem same m-bank aplikacije, a to su:

 • „Novo plaćanje“ – u kojem se ručno unose, odnosno ukucaju svi podaci u istaknutim poljima, identično kao kod klasičnog popunjavanja uplatnice.
 • „Slikaj i plati“ – segment zahvaljujući kojem jednostavno možete uslikati Račun primaoca, Iznos i Poziv na broj i na taj način izvršiti plaćanje.
 • „Šabloni“ – koristan segment za plaćanje mjesečnih računa, budući da omogućava da obrazac za plaćanje poslan na obradu sačuvate kao šablon, te ga koristite za buduća slična plaćanja, vršeći samo izmjenu iznosa i datuma prije slanja.

3. Vodite računa o prihodima i trošenjima u svakom trenutku.

Biranjem opcije „Uđi u moje račune“, sve informacije o kreditima, karticama, računima, te oročenoj štednji su dostupne 24h dnevno i možete ih provjeriti kada god to želite. Na taj način možete bolje upravljati novčanim prilivima i odlivima. U samo nekoliko poteza unutar aplikacije možete prebaciti novac sa računa na kreditnu karticu.

4. Sve informacije imate na jednom mjestu.

Za sve situacije kada vam je hitno potrebna gotovina, m-bank aplikacija vas unutar opcije „Pronađi“ mapom vodi do lokacije najbližeg bankomata. Pored toga, svi naši kontakti i dodatna pojašnjenja nalaze se u aplikaciji, na dohvat ruke.

5. Vršite beskontaktno plaćanje mobilnim telefonom (m-kartica)

M-kartica je novi način jednostavnog, sigurnog i brzog plaćanja mobilnim telefonom dostupan svim korisnicima UniCredit m-bank usluge, koji posjeduju Android mobilni telefon sa odgovarajućom specifikacijom (NFC tehnologija). Plaćanje mobilnim telefonom je novi trend plaćanja u svijetu koji znači da za plaćanje na prodajnom mjestu nije potrebno nositi ni karticu ni novčanik, već je dovoljno da svoj mobilni telefon prislonite POS uređaju koji ima mogućnost beskontaktnog plaćanja.

Važno je napomenuti da m-kartica nažalost i dalje nije dostupna za iOS uređaje, jer Apple ne podržava gore pomenutu tehnologiju, pa tako implementacija ove usluge nije moguća.

Ukoliko želite da aktivirate m-karticu, potrebno je da uradite sljedeće: U pregledu kartica u m-bank aplikaciji, odaberite željenu karticu za beskontaktno plaćanje. Zatim, u meniju odaberite opciju „Aktiviraj za plaćanje mobilnim telefonom“ i pritisnite „Da“. M-kartica će tako biti uspješno aktivirana.

Osim toga, korištenjem m-bank i m-kartice učestvujete u nagradnoj igri i ostvarujete popust kod trgovaca partnera.

UniCredit Bank Banja Luka nagrađuje vaše praktične navike!

m-bank unicredit banka prakticna navika
Sa m-bank aplikacijom nema potrebe da vrijeme svakodnevno trošite čekajući u redu.

Praktičnost m-bank aplikacije ne ogleda se samo u njenoj funkcionalnosti i jednostavnosti korištenja, nego i u dodatnim pogodnostima poput posebnih popusta i nagrada.

Sve klijente koji su korisnici m-bank i m-kartica usluge, UniCredit Bank Banja Luka nagrađuje praktičnim nagradama. Ukoliko u periodu od 15.10 do 15.12. budete aktivno koristili opcije m-bank aplikacije ili beskontaktnog plaćanja putem m-kartice, možete da osvojite neku od nagrada. Glavne nagrade su sjajni e-bike, hit mobilni telefon Samsung Galaxy Note 10+ i sedmične nagrade – pametne satove Samsung Galaxy Watch.

Osim ovih nagrada, beskontaktnim plaćanjem telefonom ostvarujete popust do 10% kod trgovaca partnera – knjižara Kultura (u cijeloj Republici Srpskoj), marketi Kort i Zlatarna Celje u TC Delta Banja Luka. Više informacija pronađite ovdje.

Ukoliko ste zainteresovani za detaljnije informacije o m-bank i m-kartica uslugama, posjetite neku od filijala Unicredit Bank Banja Luka, pozovite besplatan info telefon 080 051 051, priružite se njihovoj Viber zajednici ili potražite više informacija na www.unicreditbank-bl.ba

Komentari