Kompanija m:tel nedavno je pokrenula još jedan servis za dopunu računa kojim žele svojim korisnicima na Kombinuj i prepaid tarifama dodatno olakšati ovaj proces. Tako će sada, uz već postojeće opcije kao što su dopune na prodajnim mjestima, vaučeri, dopuna preko postpaid broja ili aplikacije, korisnici m:tel mreže svoje račune moći dopuniti brzo i jednostavno koristeći online servis za elektronske dopune na mtel.ba sajtu.

Za razliku od opcija kao što su m:tel aplikacija ili dopuna preko postpaid broja, kod kojih zavisite od drugih korisnika da vam dopune račun, online elektronske dopune vam omogućavaju da račun dopunite sami sebi što će mnogima biti jako korisno, a naravno tu je i opcija da račun dopunite nekom drugom.

Najvažnije od svega je to što je servis dostupan u bilo koje doba dana, i ne zahtijeva nikakvu registraciju.

Odlučili smo da testiramo online dopune i provjerimo da li je sve zaista tako jednostavno, brzo i sigurno kao što promovišu iz m:tela. No prije nego damo svoj sud, prvo da objasnimo kako ovaj servis zapravo funkcioniše.

Kako funkcioniše m:tel elektronska dopuna

Kako biste dopunili svoj račun trebaće vam svega par minuta, što će mnogim korisnicima biti i jedna od najvažnijih stavki. Dakle, što se brzine tiče, m:tel definitivno ne zaostaje sa sličnim uslugama koje nude druge kompanije.

Proces za online dopunu je sljedeći:

Korak 1: Treba da odete na mtel.ba/oec/elektronska-dopuna gdje treba da popunite tri polja – broj telefona, svoju email adresu i iznos kojim želite da dopunite svoj račun. Zatim kliknete na dugme „Plati karticom“

kako funkcionise mtel elektronska dopunaUkoliko slučajno unesete pogrešan email ili ukoliko broj nije u ispravnom formatu (treba počinjati sa 06…) odmah ćete dobiti obavještenje ispod polja za unos, što značajno smanjuje mogućnost greške. Neki od sličnih sistema za dopunu koje smo poredili ove greške vam javljaju tek kada kliknete za naredni korak, što usporava proces i zna biti malo frustrirajuće.

Korak 2: Nakon što kliknete na dugme „Plati karticom“ sistem vas automatski redirektuje na drugu stranicu na kojoj unosite podatke za plaćanje. Ukoliko ste nekada kupovali nešto online ovo vam je sigurno poznat proces – unosite podatke o svojoj kartici i to njen broj, ime koje je vezano za karticu, datum isteka te CVV2/CVC2 broj (sigurnosni kod na poleđini stranice). Čitav sistem plaćanja funkcioniše preko Nove banke, što je dobra stvar kada je u pitanju sigurnost vaših podataka, no o tome ćemo opširnije u sledećem segmentu.

mtel elektronska dopuna online placanjeNakon što unesete podatke, pristanete na plaćanje i klinete “Potvrdi” transakcija će biti procesuirana a račun dopunjen u roku od nekoliko sekundi. Treba naglasiti da nismo imali nikakve dodatne troškove niti smo plaćali provizije – koliki iznos smo upisali za dopunu, tačno toliko nam je banka skinula.

NAPOMENA: Iako se plaćanje odvija preko Nove banke, elektronske dopune možete plaćati Visa, Master i Maestro karticama iz bilo koje banke. U zavisnosti od uslova vaše banke, postoji mogućnost da ćete u dodatnom koraku morati unijeti PIN code za vašu karticu i potvrditi transakciju, što je još jedan dodatni sloj sigurnosti pri transakciji.

Koliko je ovaj servis siguran?

mtel elektronska dopuna sigurnost

Jedno od najčešćih pitanja kada je bilo koji oblik online plaćanja u pitanju jeste sigurnost vaših podataka i novca. Na našim prostorima ljudi još uvijek najradije izbjegavaju ovaj vid transakcija pa smo odlučili da poseban dio teksta posvetimo sigurnosti online dopuna.

Kao što smo rekli, sam proces plaćanja odvija se kroz sistem Nove banke, što je pozitivna stvar, jer su platni procesi koji idu direktno preko stranica banaka izuzetno sigurni i pouzdani. U svakom slučaju sigurniji nego plaćanje na klasičnim online shopovima.

Primijetićete na stranici za plaćanje m:tel online dopune logotipe servisa Verified by Visa i Mastercard ID Check. Ovo su sigurnosni servisi Visa i Mastercard kartica koji se koriste širom svijeta kako bi osigurali da su sve transakcije koje njihovi korisnici rade na internetu u potpunosti sigurne a lični podaci nekoliko puta provjereni i sakriveni kako bi se sprječila zloupotreba istih. U suprotnom, i Visa i Mastercard bi se svakodnevno nalazile u brojnim tužbama za curenje podataka, pa možete biti sigurni da ovi sistemi zaštite itekako dobro funkcionišu.

Zahvaljujući SSL standardu koji je danas obavezan na svim stranicama na kojima se rade bilo kakve transakcije, vaši podaci su zaštićeni putem 256-bitne enkripcije, koja maskira vaše podatke tokom komunikacije browsera sa serverom i osigurava da ih niko sa strane ne može presresti niti pročitati. Drugim riječima, m:tel online dopune u potpunosti su sigurne, a vaše podatke čuva najviši standard zaštite koji se danas koristi na internetu.

Koje su prednosti m:tel online dopune za korisnike

mtel elektronska dopuna prednosti

M:tel online dopunu smo testirali i na računaru, iOS-u i na Androidu i podjednako dobro radi na svim operativnim sistemima i uređajima. Zadovoljila je sve standarde koji se od jedne ovakve usluge i očekuju – jednostavna je, brza i što je najvažnije, potpuno sigurna.

Sam proces sastoji se u svega dva koraka, a sve je jako jednostavno pa će se i korisnici koji nemaju pretjeranog iskustva sa ovakvim uslugama ili online plaćanjem veoma lako snaći. Zatim, čitava proces traje svega dvije minute, a navedeni iznos dopune će vam se naći na računu svega par sekundi nakon banka obradi transakciju na stranici za plaćanje.

Ono što je po nama najveća korist m:telovih online dopuna jeste njihova dostupnost i brzina.

Servis možete koristiti u bilo koje doba dana pa u slučaju da vam telefon hitno treba npr. u dva ujutro više nećete morati da izlazite iz kuće i tražite otvorene prodavnice, ili tražite budnog prijatelja koji je na postpaidu da vam dopuni račun.

Uz m:tel online dopune ćete osim usluge koje je brza, jednostavna i sigurna definitivno uštediti dosta vremena i strpljenja, naročito u onim trenucima kad vam je telefon zaista hitno potreban.

Komentari