Najavljen Black Shark 3

Trebao bi biti prava ‘’zvijer’’ od pametnog telefona za gamere!

Black Shark je podigao popriličnu količinu prašine svojim prvim, gamerskim, pametnim telefonom prije dvije godine. Prošle godine dobili smo Black Shark 2. Radilo se o još boljem, još futurističnijem i još ”nabrijanijem” pametnom telefonu za sve one koji žele ”gejmati” na pametnim telefonima. No firma tu staje. Ove godine Black Shark sprema nam čak dva svoja pametna telefona: Black Shark 3 i Black Shark 3 Pro.

S obzirom na to da će se raditi o pametnom telefonu koji će biti orijentsan na igranje igara na najboljim i najvećim detaljima, Black Shark 3 imat će i specifikacije u skladu s time. Qualcommov Snapdragon 865 procesor te mogućnosti spajanja na 5G mreže samo su neke od ”high-tech” mogućnosti novih Black Shark pametnih telefona. Osim toga, igrači će dobiti i uređaj koji će u sebi imati sistem poboljšanog hlađenja (radit će se o četvrtoj generaciji sistema s tekućim hlađenjem), što je danas jednostavno ”must-have” ako želite osmisliti pametni telefon za vrhunsko gaming iskustvo.

Black Shark 3 telefon

Black Shark 3 dolazit će s još bržim, brzim punjenjem i još ljepšim OLED ekranima

Ono po čemu će se ovi telefoni također izdvajati i zbog čega će pružati još i bolje performanse je njihovo punjenje. Naime, uređaji će dolaziti s mogućnostima brzog punjenja te s mogućnostima bežičnog punjenja. Brzo punjenje ići će do 65W i obavljat će se putem USB-C utora, dok će bežično, brzo punjenje ići sve do 18W.

Što se samih baterija tiče, obična verzija Black Shark 3 telefona imat će ćeliju od 4.700 mAh, dok će njegova Pro verzija imati bateriju od 5.000 mAh. Iz Black Sharka tvrde kako će za punjenje do 50% trebati samo 12 minuta, dok će za punjenje od 0 do 100% trebati svega 38 minuta.

Ekrani su također segment u koji je proizvođač ponovno uložio velik trud. Budući da se radi o telefonima namijenjenim za igranje igara, oba Black Shark telefona imat će prostrane ekrane. Black Shark 3 imat će ekran od 6.7 inča Full HD+ rezolucije, dok će Pro verzija imati još prostraniji, 7.1-inčni ekran QHD+ rezolucije. Oba uređaja imat će naravno OLED ekrane .

Ono što će neke možda razočarati bit će podatak da niti obični niti Pro verzija Black Shark 3 telefona neće imati razine osvježenja ekrana od 120 Hz. Umjesto toga, igrači će se morati ”zadovoljiti” razinom osvježenja od 90Hz, što bi itekako trebalo biti i više nego dovoljno za više nego fluidno igranje igara na najvećim detaljima.

black shark 3 telefon za gamere

Iako se radi o telefonima prvenstveno namijenjenim za igranje igara, Black Shark 3 moći će se pohvaliti i odličnim kamerama

Od drugih specifikacija koje bi bilo dobro navesti svakako spadaju kamere. Iako se radi o pametnim telefonima kod kojih je glavni naglasak na igraćem segmentu, to ne znači da Black Shark 3 i Black Shark 3 Pro neće imati dobre i one specifikacije koje se nužno ne odnose na gaming. Tu dolazimo do kamera.

Uređaji će na sebi imati po tri zadnje kamere (primarni senzor je onaj od 64 megapixela, dok su ostala dva 13-megapixelni ultra-širokokutni te 5-megapixelni senzor dubine). U gornjem dijelu ekrana nalazit će se selfie kamera od 20 MP. Uređaji će imati i utor od 3.5 mm, prednje stereo zvučnike, UFS 3.0 pohranu i LPDDR5 radnu memoriju.

Black Shark 3 bit će, po ovome što zasad možemo znati, prava ”zvijer” od pametnog telefona. Uređaji su u Kini već pušteni u prodaju, ostatak tržišta s Black Shark 3 telefonima moći će se upoznati 10. marta. Cjenovno najpristupačnija verzija uređaja (ona sa 8 GB RAM i 128 GB ROM) koštat će oko 500 USD, dok će ona najskuplja Pro verzija (sa 12 GB RAM i 256 GB ROM) koštati oko 750 USD.

Izvor: pcchip.hr

Komentari