Steam neće usporiti preuzimanja, ali će ih odgađati

Internet teško diše ovih dana dok su ljudi većinom u svojim kućama. Da bi se očuvala stabilnost interneta, neke su firme tako korisnicima svojih usluga odlučile usporiti download ili smanjiti kvalitetu streaminga, primarno na području Europe. Sada je došao red i na Valve, odnosno na njihovu platformu Steam.

Srećom po igrače na PC-u, preuzimanja na Steamu ne bi se trebala usporiti – barem ne do daljnjega. Umjesto toga, Valve će podesiti opciju automatskog ažuriranja igara. To znači da Steam neće automatski skidati ažuriranja za igre koje vi niste igrali već neko vrijeme nego će ih zakazati za neke noćne ili jutarnje sate. Preciznije rečeno, automatski će se skidati ažuriranja samo za igre koje ste igrali/pokrenuli u rasponu od zadnja tri dana.

Iz Valvea poručuju korisnicima Steama da bi bilo korisno da prave backup instalacija igara ako to mogu, umjesto da ponovo preuzimaju igru kasnije. Savjetuju također da korisnici sami smanje dostupnu brzinu preuzimanja kako bi pomogli rješavanju zagušenosti interneta u svom području.

Izvor: hcl.hr

Komentari