Ninja se privremeno vratio na Twitch

Nakon propasti Microsoftovog Mixera, brojni streameri te platforme okrenuli su se nekim novim izazovima. Među njima je bio i Ninja, koji je prije mjesec dana krenuo streamati na YouTubeu. Tada je privukao sto hiljada gledatelja, a slično mu se dogodilo i pri povratku na platformu koja ga je lansirala u nebesa.

Ninja je sinoć s DrLupom prvi put prenosio uživo na Twitchu kako igra Fortnite. Prijenos je trajao oko dva sata, a uspio je privući 98 hiljada gledatelja, što je izrazito veliki učinak s obzirom na to da ga nije bilo na spomenutoj platformi više od 365 dana. Stream nije bio dogovoren, već je Ninja iznenadno odlučio to uraditi.

Tyler Blevins i dalje nema dogovoreno mjesto na kojem će održavati prijenose uživo. Sve je u znakovima pregovora, što znači da nijedna streaming platforma nema njegovu ekskluzivnost. Ninja je priznao kako mu je nedostajalo streamanje na Twitchu. Ne treba zaboraviti da je na spomenutoj platformi imao oko 15 miliona pratitelja prije nego je otišao na Mixer.

Ninja je pri kraju prijenosa rekao kako želi češće to raditi, ali nije poznato hoće li ponovo iznenada održati stream ili će sljedeći biti u dogovoru s nekom od platformi. Prema brojnim internetskim navodima, Ninja je na Mixeru zaradio između 20 i 30 miliona dolara.

Izvor: hcl.hr

Komentari