Od sljedećeg utorka svi će igrači Apex Legendsa moći igrati zajedno na različitim platformama

Od 6. 10. Apex Legends će imati dijeljeni multiplayer na PC, PlayStation 4 te Xbox One platformama. Cross-play će u Apexu biti uključen po defaultu, ali će ga igrači moći isključiti ako iz nekog razloga ne žele igrati protiv igrača s druge dvije platforme, ili se udružiti u timu s njima. Svaki igrač imat će ikonicu koja označava na kojoj platformi igra igru.

Važno je napomenuti da igrači koji igraju Apex Legends na PC-u pomoću miša i tastature u pravilu neće biti spojeni zajedno s igračima na gamepadu. Međutim, ako ručno složite ekipu, tj. sami u svoj tim pozovete nekoga ko igra s miš-tipkovnica kombinacijom, onda će se vaš tim automatski spajati na mečeve gdje svi igraju s mišem i tipkovnicom.

Iz Respawn Entertainmenta napominju kako podrška za cross-play ne znači i podršku za cross-progression. To jest, iako svi sada mogu igrati zajedno, to ne znači da ostvareni napredak na PC-u možete prenijeti na konzolu ili obrnuto. Na to će se ipak još morati čekati.

Usput rečeno, osim cross-playa u Apex Legends dolazi i novi ograničeni mod imena Flashpoint u kojemu nema predmeta za liječenje nego igrači obnavljaju enegriju u masivnim zonama na mapi. Uz to, krug se u ovom modu konstantno smanjuje.

Izvor: hcl.hr

Komentari