opera gx pretrazivac za gamere

Ne znam treba li vam u životu nešto poput gaming browersa, ali od danas postoji i takvo nešto. Opera GX je aplikacija za pregledanje interneta koja je posebno kreirana za potrebe hardcore igrača, u prvom redu streamera i onih koji vole sve držati pod kontrolom.

Ovaj pretraživač tako donosi integraciju s Twitch platformom tako da u bilo kojem trenutku prilikom surfanja s lijeve strane možete otvoriti dio koji će vam prikazati šta ima novo na Twitchu. Istu vrstu integracije Opera GX ima i za komunikacijski softver – Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram i Vkontakte. Nažalost, nema Discorda.

Uz ugrađeni alat za blokiranje reklama, besplatni VPN i podršku za ekstenzije, zgodan je dodatak i limitator CPU i RAM resursa – pa ako mislite da vam predglednik krade memoriju, na ovaj ga način možete ograničiti. S druge strane, ako na primjer želite igrati igru te paralelno tokom igranja pratiti neki livestream na Twitchu, uz ovaj pretraživač možete dobiti mali skočni prozorčić koji će se smjestiti iznad vaše igre.

Dizajn je mračno gamerski. Također je zanimljiv Gaming Corner na kojemu možete pratiti dnevne vijesti iz svijeta igara, pregledavati popuste na raznim trgovinama te pratiti koje igre uskoro izlaze.

Izvor: hcl.hr

Komentari