Redmi Watch

Podbrend kineskog Xiaomija, Redmi, jučer je pored nove Redmi Note 9 linije predstavio i prvi pametni sat iz svoje ponude koji će biti dostupan po cijeni od 45$.

Tako ovaj pametni sat iz Redmija dolazi sa 1,4“ ekranom u boji rezolucije 320 x 320 piksela i 2,5D staklom. Redmi je osigurao već više od 120 watchfaceova za ovaj sat, a satom ćete preko pametnog telefona upravljati putem aplikacije Mi Fit. Pametni sat se s pametnim telefonom povezuje preko Bluetootha 5.0 BLE, a dolazi i sa NFC podrškom.

Redmi Watch posjeduje one standardne značajke koje posjeduje i svaka pametna narukvica, a tu prije svega mislimo na različite fitness aktivnosti, praćenje otkucaja srca, praćenje sna itd. Prvi pametni sat iz Redmija je otporan na vodu do dubine od 50 metara, a težak je svega 35 grama.

Iz Redmija navode da će baterija ovog sata pružiti autonomiju do 7 dana uz normalnu upotrebu, te do 12 dana s uključenim načinom uštede energije. Pametni sat će se u potpunosti napuniti za 2 sata.

Redmi Watch je dostupan u tri boje – crnoj, bijeloj i tamnoplavoj, dok je sama traka, odnosno narukvica dostupna i u rozoj i zelenoj boji.

Prodaja sata u Kini će započeti početkom sljedećeg mjeseca, tačnije 01.12.2020. godine, dok detalji o međunarodnoj dostupnosti ovog sata još nisu poznati, no navodno bi se on na globalnom tržištu mogao pojaviti pod imenom Xiaomi Mi Watch Lite.

Izvor: bajbox.com

Komentari