rainbow six siege je postavio novi rekord

Ubisoftova igra Rainbow Six Siege izašla je još u 12. mjesecu 2015. godine, a iako od starta nije obećavala kao naslov popularan na duže staze, igrači su unatoč prvim problemima pokazivali veliko zanimanje. To zanimanje igrača uočio je i sam Ubisoft pa su u istu nastavili ulagati s dugoročnim planovima. Tokom svoje povijesti igra je doživjela brojne uspone i padove, ali se s vremenom uz predanu podršku Ubisofta uspjela prometnuti u jedan od najpopularnijih FPS naslova današnjice.

Rainbow Six Siege je u posljednja 24 sata probio cifru od 180,000 aktivnih igrača na Steamu. Na samoj platformi tačan broj iznosi 180,463 ljudi, što je igru smjestilo na peto mjesto najigranijih igara na Steamu – odmah iza Counter Strikea: Global Offensivea (896,092), Dote 2 (647,020), PUBG-a (584,139) i GTA V (228,023). Ipak, ovaj broj aktivnih igrača ne uključuje one s Uplay-a i konzola pa je pretpostavka da je isti mnogo veći.

Od samog izlaska igru je zaigralo oko 55 miliona igrača i taj broj neprestano raste. Ubisoft prije svake nove sezone nudi vikend isprobavanja R6 Siegea, ubacuje DLC-jeve te razne evente unutar igre – i to sve besplatno. Ovaj taktički FPS ne pokazuje znakove slabljenja i postoji mogućnost da u sljedeće dvije godine stane uz bok League of Legendsu, Doti 2 i Counter Strikeu: Global Offensiveu, ukoliko Ubisoft ispuni obećanja koja je pripremio za igrinu petu i šestu godinu.

Izvor: hcl.hr

Komentari