Resident Evil serijal je prodao 100 miliona igara

Do kraja trećeg mjeseca 2020. godine izdavačka kuća Capcom prodala je 98 miliona primjeraka igara iz serijala Resident Evil. Svega nekoliko dana kasnije uslijedilo je lansiranje prerade Resident Evila 3, čijim je prodajnim rezultatima serijal prešišao okruglih 100 miliona prodanih igara.

Za to je Capcomu trebalo čak 24 godine, ali se japanska firma može pohvaliti da je Resident Evil prvi serijal horor tematike koji se probio do brojke od 100 miliona prodanih igara. Ostale igre tu su puno pristupačnije te su namijenjene za više uzrasta, npr. Pokemoni, Minecraft, Simsi, Need for Speed, Star Wars i drugi.

Premda je veći dio igara iz serijala Resident Evil bio naklonjen tzv. survival hororu, najuspješnije su prošle one koje su imale pristup sa akcijom – a to su Resident Evil 5 i 6. S obzirom da je RE najprodavaniji serijal japanske firme Capcom, jasno je da on ima budućnost ne samo u nadolazećim igrama (navodno su u razvoju dvije takve) nego i u novom filmu te nadolazećoj seriji na Netflixu.

Izvor: hcl.hr

Komentari