novi macbook sa 16 inch ekranom

Apple je predstavio najjači mobilni Mac do sada. Maksimalno napunjen hardverom dostiže cijenu od čak 7000 evra. Pa dobro, koliko jabuka dobijate za ovoliku sumu novca?

U uobičajeno “unibody” kućište je spakovan Intel Core 9. Generacije sa 8 jezgara koja u turbo modu rade na 5 GHz. Procesor na raspolaganju ima 64 GB RAM memorije na 2666 MHz, dok je grafički podsistem baziran na Radeon Pro 5500M rješenju sa 8 GB lokalne video memorije. SSD disk je kapaciteta 8 TB i predstavlja jedan od najskupljih djelova ovog računara.

Jedan od glavnih aduta je prelijepi Retina ekran koji u dijagonali mjeri 16” i prikazuje rezoluciju od 3072×1920 piksela. Gustina piksela iznosi 229 PPI. Osvjetljenje od čak 500 nita i P3 kolor gamut garantuju savršen prikaz slike. Ugrađena je 100 Wh baterija koja se puni ispravljačem snage 96W sa USB-C konektorom. Stereo ozvučenje koristi čak 6 zvučnika i Dolby Atmos tehnologiju da vam obezbijedi zvuk kakav još niste čuli na laptop računaru.

Tu su još četiri Thunderbolt 3 priključka i neočekivano – 3.5mm audio konektor. Sa druge strane čudi izostanak čitača SD memorijskih kartica.

Da li ste spremni za ovu investiciju?

Izvor: benchmark.rs

Komentari