Skype 8.66 stiže sa podrškom za do 100 učesnika u razgovoru

Microsoft je počeo sa isporukom Skype 8.66 verzije svim korisnicima, manje od tri nedelje nakon što je bila dostupna u Preview kanalu. Najveća funkcija u ovoj verziji je dodavanje podrške za do 100 učesnika u Skype pozivu.

Kako širenje COVID-19 pandemije primorava korisnike da rade na daljinu/od kuće, platforme za video konferencije su dobile na popularnosti zbog potreba da se sarađuje i komunicira na daljinu. Microsoftov Teams servis već nudi opciju da u razgovoru učestvuje do 300 korisnika, dok je Skype bio limitiran na 50 učesnika. Naravno, Teams je servis koji je prvenstveno namijenjen poslovnim korisnicima i nudi veću funkcionalnost.

Sada mala preduzeća, edukatori i standardni korisnici mogu da se oslone na Skype za sastanke, a do 100 korisnika je moguće dodati u desktop, veb i mobilnoj verziji platforme.

Pored nove funkcije, Skype 8.66 implementira i uobičajene ispravke bagova. Microsoft ističe da je isporučivanje nove verzije Skype-a postepeno, a svim korisnicima će pristići za nekoliko dana.

Izvor: benchmark.rs

Komentari