emoji

Apple je predstavio potpuno novi projekat prema načelima Unicode 9.0 kako bi razvio svoj dosadašnju iOS 10 sistem. Kompanija je takođe redizajnirala neke od starih emotikona. Novi dodaci uključuju neke od najpopularnijih izraza lica poput “facepalm-a”, slijeganje ramenima, prekrštene prste, slinavo lice i mučninu. Uključena su nova rodna zanimanja, kao i životinje, hrana i piće poput slanine i viskija..

Emojipedia donosi dodatke koji su u skladu sa Unicode 9.0 standardima. Ovo uključuje aktivnosti, životinje, objekte, 18 novih emotikona za jelo i piće, kao i 22 nova emotikona koja prikazuju ljude i njhove reakcije.

emoji-1

Najzanimljiviji uključuju trudnice, valjanje po podu od smijeha, klovn lice, kihanje, kaubojski šešir, lisicu, sovu i stisak ruke. Hrana emotikoni uključuju kivi, avokado, mrkvu, krastavac i kikiriki. Nova zabavna zanimanja za žene su vatrogasci i ženski sudija.

Emoji su još uvijek u fazi kreiranja, tako da će proći dosta vremena prije nego što budu komercijalni. Uz iOS 10, Apple je predstavio čak 100 novih Emoji-a. Nova redizajnirani Apple emotikoni za iOS 10.2 uključuju zastupljenost stručnih žena, sportistkinja, zastave duginih boja i pištolja na vodu.

Pojavljuju se i žene u različitim profesijama kao detektivke, pa čak inženjerke, a i u različitim sportovima kao što su košarka, plivanje, trčanje, skateboarding, dizanje tegova, i vožnja biciklom.

Komentari