Overkill’s The Walking Dead na PC-u je otkazan

Kooperativna pucačina Overkill’s The Walking Dead na PC-u je prošle godine bila jedna od najlošijih igara. Teško da se iko nakon toga veselio dolasku te igre na konzole, a prošle sedmice čuli smo vijest da do toga na kraju neće ni doći. Izdavačka kuća 505 Games isprva je demantirala tu informaciju tvrdeći kako igra nije otkazana. Međutim, stvar je sada službena – Overkill’s The Walking Dead je mrtva igra.

Iako je igra u tehničkom pogledu bila “dovršena”, odnosno bila je donekle igriva na PC-u, razlog otkazivanja verzije za konzole leži u činjenici da se firma Skybound Entertainment, koja polaže prava na The Walking Dead franšizu, nije htjela sramotiti tim poluproizvodom. U službenom saopštenju poručili su kako proizvođači igre nisu dostavili proizvod očekivane kvalitete.

U Skyboundu se toliko srame Overkillove igre da će uskoro iz prodaje povući i PC verziju koju su lansirali prije tri mjeseca. Nesretnici koji su ju kupili moći će ju zadržati u svojoj kolekciji, ali se u prodaji više neće moći pronaći. Kupci Deluxe izdanja kojima su obećani dodatni sadržaji vjerojatno će ostati kratkih rukava.

Gledajući unazad, pravo je čudo što je Overkill’s The Walking Dead uopšte bio lansiran. Verzija koju smo dobili bila je sklepana u roku godinu dana, na pokretaču s kojim tvorci igre nisu bili upoznati. Otkazivanjem igre prekinuta je i suradnja između Skybounda i firme Starbreeze te je sada upitno hoće li ista preživjeti na tržištu.

Izvor: Bug.hr

Komentari