Sony PlayStation 5 službeno je od danas u prodaji!

Nova Sonyijeva PlayStation 5 konzola (PS5) ponosno nasljeđuje 7 godina staru četvorku (PS4) i velika su očekivanja od nove konzole. Tim više što je i Microsoft prije nekoliko dana predstavio i u prodaju pustio svoje nove konzole – Xbox Series X i Xbox Series S.

Kao što smo već ranije pisali kako će Sony predstaviti također svoje dvije konzole – PlayStation 5 Standard Edition i PlayStation 5 Digital Edition. Prvoj je cijena 499€, dok je drugoj cijena nešto niža i ona iznosi 399€. Na mnogim tržištima konzola je od danas, a neka će ih dobiti sedam dana kasnije.

Podsjetit ćemo vas kako je preprodaja Sony PS5 konzole započela još u septembru i brzo je rasprodana. Isto tako, kompanija je inicijalno najavila kako će samo za 2020. godinu proizvesti 6 miliona konzola, no to je očito nedovoljno, tako da se cifra popela na 9 miliona, možda i više. Sony očekuje kako će do marta 2021. prodati više od 7,6 miliona, no čini nam se kako će ta cifra biti i veća. Analitička kuća Ampere Analysis procjenjuje kako će Sony do kraja 2021. godine prodati više od 17,9 miliona, odnosno čak 67 miliona do 2024. godine.

Izvor: racunalo.com

Komentari