stigao novi super mario

Igrica Super Mario Run konačno je dostupna i na Apple iOS-u, ali je preuzimanje malo zbunjujuće. Uobičajena ikona preuzmi/kupi se ne pokazuje, a umjesto toga postoji ikona “obavijesti”.

Nakon što kliknete na nju, igrica je preuzeta i tri nivoa su besplatna, a ukoliko želite sve nivoe kojih ima 24, moraćete da platite 10 dolara, prenose agencije.

Ovaj Mario je izdržljiviji i od vas se više ne zahtijeva da ga terate da se kreće jer je on sam inicijator. Osim toga, naučio je nekoliko novih trikova, među kojima su uvezivanje skokova, duže i više skokove, i sposobnost da savlada zidove.

Možda najgore od svega, žale se korsnici, jeste to što Super Mario Run zahtijeva konstantnu internet konekciju. Međutim fanovi kažu da je grfika je spektakularna, zvuk pravi, prepoznatljiv, a kontrole se nauče za tri minuta.  Igra je potpuno optimizovana za igranje jednom rukom.

Igrica ima tri moda: World Tour, Toad Rally i Kingdom Builder

Igricu je prvi isprobao, nekoliko sedmica prije ”običnih” korisnika Džimi Falon, američki voditelj i komičar uživo u svojoj emisiji, kada je  tvorac igrice Super Mario Bros, Šigeru Mijamoto odsvirao jednu pjesmu sa čuvenim bendom The Roots.

 

Komentari