top 10 igara sa e3 2017 konferencije

Jedna od najznačajnijih gaming konferencija na svijetu, The Electronic Entertainment Expo (E3) i zvanično je završena. Ove godine imali smo priliku vidjeti neke zaista zanimljive igre, trailere za odlične VR naslove te interesantan hardware, od kojeg je najviše pažnje privuklo prestavljanje Xbox One X konzole.

Iako na E3 konferenciji sve značajnije kompanije iz svijeta gaminga predstavljaju novi hardware koji gameri mogu testirati na licu mjesta, većina ljudi ovdje dolazi zbog najava novi igara. A ove godine ih je zaista bilo svakakvih. I onih koje su nas ostavile bez daha, i onih koje čekamo godinama ali i onih koje su pomalo razočarale.

S obzirom da već danima čitav svijet gaminga bruji o E3 2017 konferenciji, mi smo za vas pročešljali internet, pregledali trailere i gameplay-e novih naslova i napravili listu top 10 igara koje ćete uskoro moći igrati.

Super Mario Odyssey

Super Mario franšiza je tokom godina zaista imala razne uspješne i neuspješne naslove, ali izgleda da su sa Odyssey stvorili još jedan kultni naslov koji će godinama biti omiljeni izbor ljubiteljima arkadnih igara. Tako se bar čini po reakcijama novinara koji su imali priliku da je probaju na E3 2017.

Super Mario svijet je prošao kroz prilične promjene, a testne table u igri su pokazale da su svijetovi prepuni izuzetno zanimljivih zapleta, novih neprijatelja kao i dosta novih artefakata koje ćete skupljati tokom igre.

Sea of Thieves

Sea of Thieves djeluje kao idealan naslov za sve one koji žele igru koja nije pretjerano teška i zahtjevna, a uz to je veoma zabavna i interesantna. U pitanju je action-adventure igra koja vas vodi u svijet pirata, skrivenih blaga i pustih ostrva.

Rađena je u prvom licu, a tokom svojih avantura nailazićete na razne questove u kojima ćete istraživati razne svijetove na moru i kopnu uz veoma interesantne zadatke. S obzirom da je ovo shared world igra, tokom svojih avantura nailazićete in a druge igrače.

Destiny 2

Destiny 2 donosi izuzetnu grafiku, 4K kvalitete i veoma intuitivno organizovane kontrole što je rezultovalo jednim od najzanimljivijih gameplay-a na E3 2017.  Iako multiplayer nije bio dostupan za testiranje, sudeći po interesovanju prisutnih za single player mode, Destiny 2 mogao bi biti jedan od najvećih hitova ove godine.

U pitanju je online multiplayer FPS igra koja se pričom nastavlja na originalni Destiny i njegove ekkspanzije. Gameplay će biti sličan, sa određenim unaprijeđenjima te naprednijim matchmaking sistemom koji je predstavljen u prvom dijelu.

Wargroove

Wargroove će oduševiti sve ljubitelje old school turn-based strategija. Iako grafički Wargroove ne izgleda puno bolje od Minecrafta, njegov gameplay i šarm će biti više nego dovoljni da uronite u Wargroove svijet.

Na samom početku imaćete priliku odabrati jednog od 12 komandanata, od kojih svaki ima svoju kampanju, svoje motive i specifičan karakter. Dostupan vam je single-player i online multiplayer koji uključuje versus i cooperative mode.

God of War

Ovdje ne treba mnogo trošiti riječi jer je o God of War serijalu do sad toliko mnogo rečeno. Jedna od najpopularnijih igara za PlayStation ikaddobija novi dio, koji djeluje daleko bolji od svih prethodnih (ako je to uopšte moguće).

Grafički je God of War definitivno jedna od najljepših igara koje smo do sada vidjeli, a akcija. borbe i likovi su još više dorađeni pa smo sigurni da će proći još dosta vremena prije nego što neka igra skine God of War sa pozicije najbolje third-person action-adventure igre.

Spider-Man

Napokon smo dobili dobru Spider-Man igru. Ustvari odličnu, po nama najbolju superhero igru nakon Batman: Arkham Asylum. Ovaj put, developeri su posvetili više pažnje stealth i speed segmentu Spider-Mana a ne na njegove borbene sposobnosti, što je bio slučaj sa mnogim Spider-Man naslovima u prošlosti.

Ovo se pokazalo kao odličan potez jer smo po prvi put dobili Spider-Mana kakvog smo viđali u stripovima, i ogroman broj interesantnih načina da onesposobite svoje protivnike bez da se morate boriti sa njima.

Anthem

Ako bi morali birati samo jednu igru koju bi željeli probati sa ovogodišnje E3 konferencije to bi vjerovatno bila Anthem. Nakon prilično loših reakcija na njihov posljednji nastavak čuvenog Mass Effect serijala, Bioware je morao nečim da ponovo pridobije gamere, a sa Anthem su to definitivno i uspjeli.

Nevjerovatna grafika i gameplay koji je toliko dinamičan, interesantan i prepun potpuno novih i neočekivanih segmenata, zadivili su sve prisutne na svečanom predstavljanju ove igre. Uostalom, uvjerite se sami u traileru ispod.

The Crew 2

Kakva bi to lista najboljih igara bila bez bar jedne racing igre, ali The Crew 2 nije tu samo da popuni kvotu. Naprotiv, ovo je po mnogima jedan od top 5 naslova koji su se mogli vidjeti na E3 2017.

Ovaj arcade racer ne samo da odlično izgleda, već omogućava igračima da se trkaju ne samo automobilima već i brodovima ili avionima. Jedina mana je što igra izlazi tek u 2018. godini, ali kda pogledate trailer vidjećete da je vrijedna čekanja.

Cuphead

Cuphead jednostavno nismo mogli izostaviti sa ove liste jer je vizuelno najviše iznenadio sve prisutne na E3 2017. Inspirisan crtanim filmovima iz 30-ih godina, Cuphead izgleda izuzetno zanimljivo sa ogromnom dozom nostalgije.

S druge strane igra je prilično teška, i imaćete osjećaj kao da se konstantno borite sa zahtjevnim bosovima ali je jako zabavna pa vjerujemo da će mnogi uživati u njoj.

Star Wars Battlefront II

Na kraju, ostao je naslov koji svi dobro poznaju, a njegov novi dio ponovo će ga svrstati u najpopularnije igre ikad. U pitanju je Star Wars Battlefront II koji je nakon trailera i prikaza gameplay-a na E3 2017 ostavio sve prisutne otvorenih usta. Igra toliko djeluje dobro, od perfektne grafike, likova, dinamičnog gameplay-a, da je jednostavno nemoguće ostati ravnodušan. Definitivno znamo šta će većina ljubitelja ovog žanra igrati ove godine.

Komentari