Ubisoft odlučio tužiti Apple i Google

Area F2 mobilna je igra Alibaba Group Holdingsa, kineske firme, koja je svoje mjesto našla na Apple Storeu i Google Playu. U opisu stoji kako je ovo pucačina u kojoj igrači igraju kao napadači ili branioci i imaju na odabir nekoliko operativaca s njihovim posebnim vještinama. Ništa ovdje ne bi bilo sporno da ovaj mobilni dragulj nije zapravo čista kopija Ubisoftovog Rainbow Six Siegea.

Francuska kompanija shvatila je o čemu je ovdje riječ i zbog svega toga odlučila tužiti Apple i Google zato što su dopustili prodaju ovog mobilnog naslova. Proizvođači R6 Siegea tvrde da je apsolutno svaki segment njihove igre iskopiran u Area F2, a najviše se to može vidjeti kroz odabir operativaca, učvršćivanja zidova i finalnog rezultata. Predstavnici Googlea, Applea i Alibabe još uvijek nisu dali svoje odgovore na ove optužbe.

Rainbow Six Siege je zaigralo preko 55 miliona igrača, a dnevno svoje zgode i nezgode zabilježi oko tri miliona korisnika. Ubisoftov naslov ima i svoju kompetitivnu, esport scenu koja će doživjeti malo ažuriranje tokom sljedećih nekoliko mjeseci. Upravo zbog ovih stvari je sasvim jasna i razumna Ubisoftova odluka.

Izvor: hcl.hr

Komentari